Bank of America чекає припинення зростання ієни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bank of America чекає припинення зростання ієни

Валюта
144
Американський банк Bank of America Corp. знизив свій прогноз щодо ієни проти долара, очікуючи, що Банк Японії піде на зниження ставки, щоб підтримати економічне зростання у країні.
Ієна може розгубити своє зростання на 9,8% з початку року, тому що макроекономічні дані вказують на погіршення стану економіки. Щоквартальне опитування Tankan Банку Японії показало зниження ділової впевненості в країні до 11 пунктів з попереднього значення в грудні на рівні 19 пунктів. На думку аналітиків Bank of America, японська ієна буде торгуватися біля позначки 99 ієн за долар до кінця червня. Попередній прогноз становив 96 ієн.
"Докладний погляд на опитування Tankan показує дуже слабкі показники, а ситуація в економіці, з великою ймовірністю, продовжить погіршуватися, - заявив 2 квітня в інтерв'ю агентству Bloomberg Томоко Фуджиї, керівник департаменту з економіки і стратегії японського підрозділу Bank of America. - Точка зору така, що зниження ставки Банку Японії до червня буде означати не настільки сильну ієну".
Поточні очікування ринку говорять про 8%-9% імовірності зниження ставки на засіданні Банку Японії у квітні, 26% у червні і 60% до кінця року. Втім, рішення Банку Японії далеко не єдиний фактор ослаблення ієни. Збільшення привабливості активів деномінованих у доларах США також впливає на ієну, тому що кредити в ієнах є одними з найдешевших у світі.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас