Коломойський може продати свій пакет Укрнафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коломойський може продати свій пакет Укрнафти

221
Український бізнесмен, співвласник групи Приват допускає продаж контрольованих ним 42% акцій найбільшої в Україні нафтовидобувної компанії ВАТ Укрнафта у випадку невиваженої політики держави в нафтогазовій галузі. Про це він заявив в інтерв'ю інтернет-виданню Українська правда.
Відповідаючи на запитання, чи готовий він продати свою частину Укрнафти, Коломойський відповів: "Якщо все так і буде просуватися далі, то, напевно, готовий".
За його словами, "сьогодні капіталізація компанії впала, вона не коштує і 4 мільярдів. Якщо ми будемо продавати, то разом з усім - з бензином, заправками, інфраструктурою, бензовозами, нафтобазами".
" Укрнафту дуже цінують всі російські компанії. Я, до речі, думаю, якщо Газпром купить Укрнафту, він дуже легко впорається з усіма проблемами в Україні, з якими зараз стикаємося ми. Вони просто включать це в пакет якихось політичних домовленостей і скажуть, що "тут нас обмежують". А я вважаю, що зараз відбувається порушення прав акціонерів з боку Тимошенко. Не можна так ставитися до компанії, у якій 50%+1 у НАК, а 50%-1 у приватних акціонерів. Таких же приватних, як у Семиренківському родовищі, де Рудьковський і Шуфрич мають по 50%, як у Полтавській газовій компанії, де акціонери - англійці. Треба або ліквідувати компанію і розділити її 50/50, або поводитися цивілізовано. Проблема в тому, що треба змінювати законодавство. У першу чергу закон про акціонерні товариства”, - додав бізнесмен.
Раніше Юлія Тимошенко розкритикувала групу компаній афільованих із ПриватБанком за рейдерську діяльність в Україні.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас