Мінфін хоче, щоб КРУ мав доступ до банківської таємниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін хоче, щоб КРУ мав доступ до банківської таємниці

222
Міністерство фінансів пропонує розширити повноваження Контрольно-ревізійного управління (КРУ), наділивши його зокрема правом доступу до інформації, що становить банківську таємницю.
Як пише видання, на засіданні в минулу середу уряд затвердив підготовлений Мінфіном законопроект про "Про внесення змін у деякі законодавчі акти щодо посилення фінансово-бюджетної дисципліни".
Зокрема в документі вказуються ключові норми, реалізація яких буде сприяти більш ефективному використанню бюджетних коштів.
Зокрема, Кабмін пропонує ввести адміністративну відповідальність за неправомірне використання комунального майна, зобов'язати суб'єктів господарювання погоджувати свої плани щодо участі або створення інших юридичних осіб за участі держави, надати КРУ право одержання під час аудиту інформації, що становить банківську таємницю. Таким чином, як відзначає видання, планується підсилити контроль за управлінням об'єктів держвласності.
Колишній заступник голови КРУ Сергій Бельчик, що брав участь у розробці проекту закону, розповів, що необхідність доступу до банківської таємниці пояснюється тим, що вона може стати доказовою базою при перевірці операцій по розрахунковому рахунку та інформації про створення і погашення кредиторської та дебіторської заборгованості.
"Якщо розглядати це як інструмент виявлення розкрадань і сумнівних операцій, то це дієвий метод, хоча банки неохоче будуть погоджуватися, тому що тоді буде зрозуміла ще і їхня участь у сумнівних операціях", - відзначив він, нагадавши, що в принципі банки не зобов'язані контролювати "фактичну сутність" операцій по рахунках
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас