Італійці приховали в Ліхтенштейні від податкової понад мільярд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італійці приховали в Ліхтенштейні від податкової понад мільярд доларів

Казна та Політика
153
Італійці приховували в банках князівства Ліхтенштейн 1 мільярд 337 мільйонів 250 тисяч євро.
Як повідомляє місцева преса з посиланням на заяви правоохоронних органів, у списку з 390 італійців, підозрюваних у прихованні коштів, фігурують підприємці, співаки, письменники і деякі політичні діячі.
Власником найбільш значного рахунку виявилася фармацевтична група Menarini: у банках князівства вона зберігала 476 мільйонів євро.
У число "нечесних платників податків" потрапила і знаменитість - відома в Італії співачка Мілва з 7 мільйонами євро.
Рахунками, що перевищують 10 мільйонів євро, володіють деякі промисловці: сім'я Бакс (20 мільйонів євро), сім'я Ріан (15 мільйонів), сім'я Пічлер (35 мільйонів), а також підприємство Італцемент (33 мільйона).
Серед інших імен, що фігурують у списку "нечесних платників податків", - представник "аристократичної сім'ї Мілана" з передбачуваним рахунком 650 тисяч євро, лікар з 5 мільйонами, ювелір з 3 мільйонами, громадянин Італії з іранськими коріннями, що володіє 650 тисячами євро, римський модельєр Сімонетта Колона (Simonetta Colonna), граф П’єтро Арведі Д'емілі (Pietro Arvedi D'Emili) і "політик, що проживає у Великобританії", з 250 тисячами євро.
Раніше повідомлялося, що злочинні угруповання, що займаються на території Іспанії наркоторгівлею і незаконними операціями з нерухомістю, відмивають свої капітали в Ліхтенштейні.
28 лютого Німеччина закликала всі країни ЄС надавити на Ліхтенштейн для того, щоб князівство привело своє законодавство у відповідність із європейськими податковими правилами.
27 лютого прокуратура Ліхтенштейну оголосила про початок розслідування в справі про викрадення секретних даних про клієнтів банку LGT.
За інформацією ЗМІ, Кібер продав украдену базу даних спецслужбам Німеччини за 6 мільйонів доларів і Великобританії - за 197 тисяч доларів.
Після чого, Данія і Франція відмовилися купувати украдену з ліхтенштейнського банку LGT базу даних.
Раніше про намір почати розслідування повідомляв міністр юстиції Ліхтенштейну Клаус Чучер (Klaus Tschuetscher). Він також не виключив можливість звернення за правовою допомогою до Німеччини, що, як він сподівається, розкриє ім'я свого інформатора.
У викраденій з банку LGT базі даних міститься інформація про клієнтів зі США, Великобританії, Італії, Іспанії, Австралії.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас