Влада Києва знайшла винних у підвищенні тарифів на проїзд у маршрутках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Києва знайшла винних у підвищенні тарифів на проїзд у маршрутках

Казна та Політика
246
До дисциплінарної відповідальності притягнений начальник Комунальної служби перевезень Сергій Мушта за недбале виконання службових обов'язків, що привело до підвищення тарифів на проїзд у київських маршрутках. Крім того, Київський міський голова Леонід Черновецький сьогодні “жорстко вказав начальникові Головного управління транспорту КМДА Івану Шпилевому на недостатнє насичення маршрутної мережі столиці новим комфортабельним комунальним транспортом загального користування”.
"Вважаю, що варто оголосити догану і Кабінету міністрів за те, що допустив підвищення цін на бензин, інфляцію - тобто збільшення цін на всі без винятку товари, що дуже вдарило по жителях України. Саме безвідповідальність уряду привела до того, що приватні перевізники нав'язують киянам свої умови і ціни на проїзд", - заявив Черновецький.
Київський міський голова відзначив, що за його розпорядженням у місячний термін буде розроблений графік, за яким на маршрутній мережі в 2008 році буде проводитися поступова заміна старих мікроавтобусів на новий комфортабельний комунальний транспорт.
"Ми виправляємо помилки і промахи старої київської влади та нинішнього Кабміну. При її правлінні, галузь комунальних пасажирських перевезень була практично знищена, коли через недофінансування кількість комунального транспорту скорочувалася. Це місце зайняли приватні перевізники, які не турбуються про комфорт і зручність пасажирів. Ми із цим миритися не збираємося. Тому в 2008 році на дорогах столиці комфортабельного і зручного громадського транспорту для киян стане більше. Рішення прийняте, і кошти в бюджеті на це в нас є", - заявив Черновецький.
Як повідомлялося раніше, заступник голови Київської міської державної адміністрації Денис Басс заявив, що столична влада не має законних основ для встановлення тарифів на проїзд у маршрутках, які належать приватним перевізникам. Він відзначив те, що “тарифи на проїзд ми не встановлюємо, тому що не маємо на це повноважень...”
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас