Ощадбанк України продовжить виплати вкладникам Ощадбанку СРСР тільки в гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк України продовжить виплати вкладникам Ощадбанку СРСР тільки в гривні

Валюта
639
ВАТ "Державний ощадний банк України" (Ощадбанк, Київ) продовжить виплати вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР тільки в гривні, тоді як раніше вони проводилися як у гривні, так і в доларах, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Ощадбанку в четвер.
"Із сьогоднішнього дня банк всі зарахування на рахунки і виплати вкладникам проводить тільки в гривні", - сказав співрозмовник агентства.
При цьому він повідомив, що Ощадбанк пропонує Міністерству фінансів викупити в кредитно-фінансової установи за офіційним курсом (5,05 грн/$) залишок коштів в іноземній валюті, направлених у банк раніше для компенсаційних виплат. Крім того, держбанк пропонує Мінфіну надалі фінансувати компенсаційні виплати тільки гривневими коштами.
За даними Ощадбанку, до 27 березня кредитно-фінансова установа одержала від Мінфіну коштів для виплат вкладникам та їхнім спадкоємцям на загальну суму близько 4,253 млрд грн ($781,2 млн і 307,5 млн грн).
Як повідомлялося, у держбюджеті-2008 передбачено виділення 6 млрд грн цього року для виплати вкладникам та їхнім спадкоємцям готівкою, а також 2 млрд грн - для платежів за електроенергію, газ, водопостачання, квартирну плату шляхом безготівкових розрахунків. При цьому сума виплати "в одні рук" обмежена 1000 грн поза залежністю від кількості ощадкнижок і загальної суми на них.
Крім того, на додаткові компенсаційні виплати уряд планує направити близько 12 млрд грн, які має намір одержати від приватизації понад закладений у держбюджеті-2008 план в 8,6 млрд грн.
За оцінками Рахункової палати України, розмір внесків українців в Ощадбанку к.СРСР на початок 2007 року становив 127,9 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас