Експерти: Китай підвищує курс юаню до долара США, щоб пригальмувати інфляцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Китай підвищує курс юаню до долара США, щоб пригальмувати інфляцію

Валюта
883
Курс китайської валюти в середу піднявся до долара США до позначки 7,0252 юаню та досяг рекордно високого значення, починаючи з липня 2005 року, коли уряд КНР оголосив про ревальвацію державної валюти, повідомляють китайські ЗМІ.
На думку більшості аналітиків, прискорення зростання курсу юаню, що спостерігається, допоможе китайському Центробанку в боротьбі з інфляцією і послабить нарощування величезного валютного резерву КНР.
Експерти вважають, що не далеко той день, коли один долар США буде коштувати менше 7 юанів - ще одна віха після скасування фіксованого курсу юаню в 2005 році, відзначається в повідомленні, розміщеному на сайті газети "Чайна дейлі".
У середу, 26 березня, Народний Банк Китаю, що виконує в країні функції Центробанку, установив курс юаню відносно долара США на рівні 7,0252 юаню за долар, у минулий вівторок, 25 березня, один долар коштував 7,0436 юаню. З початку 2008 року вартість китайського юаню виросла майже на 3,5%.
Економісти і політики впевнені, що зміцнення юаню також допоможе скоротити величезне активне сальдо зовнішньоторговельного балансу, знизити надмірну ліквідність на ринку та у значній мірі обмежити темпи зростання інфляції, що у лютому 2008 року вперше за 11 років досягла 8,7%.
Прискорене підвищення курсу юаню, що спостерігається в цей час, свідчить про рішучість центрального уряду вжити всі заходи для приборкання збільшення цін у КНР. Деякі аналітики вважають, що Пекін вдарить по інфляції в країні на двох напрямках: стрімка ревальвація юаню і зниження ліквідності на фінансовому ринку, відзначається в повідомленні.
З 25 березня, відповідно до постанови китайського Центробанку, ставка відрахувань банків у фонд обов'язкового резервування підвищена з 15% до 15,5%. Передбачається, що цей захід дозволить повернути з ринку $210 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас