Російський "Гознак" має намір друкувати банкноти для іноземних країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський "Гознак" має намір друкувати банкноти для іноземних країн

Валюта
296
Федеральне державне унітарне підприємство "Гознак" має намір збільшувати поставки в інші країни захищеного паперу та готових банкнот.
Генеральний директор ФДУП "Гознак" Аркадій Трачук в інтерв'ю "Російській газеті" у середу розповів, що в часи колишнього СРСР "Гознак" друкував багато банкнот для більшості країн "соцтабору", починаючи від Китаю і закінчуючи державами Східної Європи".
"Коли ці країни стали самостійними і захотіли розмістити замовлення на комерційній основі, "Гознак" виявився до цього не готовий технічно (...) і втратив практично весь експорт банкнот. І тепер за останні років десять ми намагаємося його по крупицях відновлювати. Поки сконцентрувалися на більш динамічному і простому експорті - захищеного паперу", - повідомив він.
За словами Трачука, сьогодні вже більше двох десятків країн використовують папір "Гознака" для виробництва власних банкнот. Він підкреслив, що більшість цих замовлень отримано на міжнародних конкурсах за участю великих європейських та американських виробників паперу.
"Цей досвід знадобиться нам, тому що ми зараз плануємо переходити на постачання готової продукції, тобто грошей", - повідомив голова "Гознака".
Він повідомив, що поки виготовлені на "Гознак" монети та банкноти використовують кілька країн Південно-Східної Азії та СНД. "Але, на наш погляд, потенціал в "Гознака" набагато ширший. Тому ми будемо прагнути, щоб наша присутність на міжнародному ринку захищеної продукції розширювалася", - заявив Трачук.
За його словами, присутність на зовнішніх ринках для "Гознака" принципово важлива. "Вступаючи в боротьбу із закордонними конкурентами, які є "законодавцями мод" по цілій низці напрямків, і працюючи з ними разом, ми підтягуємо свій технологічний рівень і можемо потім ті ж самі високотехнологічні продукти пропонувати російському ринку", - пояснив він
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас