Тимошенко: Ощадбанк з 27 березня буде виплачувати повністю 1 тис. грн компенсації за внески — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Ощадбанк з 27 березня буде виплачувати повністю 1 тис. грн компенсації за внески

Валюта
350
ВАТ "Державний ощадний банк України" (Ощадбанк, Київ) із четверга, 27 березня, відновить повноцінну виплату компенсацій громадянам за внески в Ощадбанку к. СРСР у повному розмірі, що раніше був знижений, заявила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.
Тимошенко у вівторок на брифінгу в Києві повідомила: у цей день в уряд надійшла інформація про те, що у зв'язку із ситуацією на валютних ринках Ощадбанк припинив виплати компенсацій, установленої урядом у розмірі 1000 грн.
За словами прем'єра, розмір компенсації був знижений аж до 930 грн.
"Це було порушення закону. Із завтрашнього дня (із четверга - ІФ) справедливість у цьому питанні буде відновлена", - сказала Ю.Тимошенко, підкресливши, що люди знову почнуть одержувати по 1000 грн.
Крім того, прем'єр заявила, що уряд разом з Міністерством фінансів та Ощадбанком розробить заходи для компенсації недоплачених грошей громадянам, що одержали неповну суму.
Ю.Тимошенко також підкреслила: "Більше такого порушення Ощадбанк допускати не буде". Вона також сказала, що після завершення першого етапу виплати компенсацій "відбудуться другий і третій етап".
Прем'єр заявила, що уряд виконає свою обіцянку про повну компенсацію вкладникам Ощадбанку к. СРСР протягом двох років
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас