Банкіри радять тримати заощадження в гривнях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри радять тримати заощадження в гривнях

Валюта
991
Начальник відділу випуску фінансових інструментів Укрсоцбанку Ерік Найман радить тримати заощадження виключно в національній валюті.
"Для людей, які не займаються валютними спекуляціями краще тримати свої заощадження в гривнях", - сказав він.
Найман також зазначив, що в найближчі 2-3 роки, а то й 5 років стабільності гривні нічого не загрожує, а процентні ставки за гривневими вкладами вищі, ніж за вкладами у доларах або євро.
Його позицію підтримує й заступник голови правління банку "Фінанси й Кредит" Ігор Львов, він рекомендує тримати заощадження в гривнях й у золоті.
"Є принцип: не тримай в одному кошику. Я б порадив тримати заощадження в національній валюті й у золоті. Найбільш стабільна валюта, що виросла в три рази за останні кілька років - це золото ", - сказав він.
Львов зазначив, що також досить стабільною валютою є китайські юані, які банк планує завозити в найближчому майбутньому.
Голова правління банку "Європейський" Владислав Астапенко радить витримати паузу й зараз не змінювати валюту заощаджень.
"Не смикатися. Як були, так і лишатися. Оптимальний варіант - витримати кошти до кінця строку (депозиту)", - сказав він.
Астапенко також додав, що в найближчому майбутньому найкраще буде тримати заощадження в гривнях.
"Щодо євро є прогнози з досить сильним розсіюванням. Щодо національної валюти...я б у гривні тримав. Доходність у національній валюті вища, ніж в інших", - додав голова правління.
Як повідомляло агентство, у вівторок курс продажу готівкового долара в обмінних пунктах київських банків станом на 10:30 підвищився порівняно з даними на 9:30 на 0,39 коп. до 4,9476 грн/дол., курс купівлі знизився на 0,54 коп. до 4,7729 грн/дол.
Національний банк установив офіційний курс гривні на 5,0500 грн/дол.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас