Накликати грошенят — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Накликати грошенят

2084
Щоб заробляти на експортно-імпортних операціях, необов'язково володіти невеликим сталеливарним заводиком на сході країни. Кувати залізо можна, не відходячи від монітора, і, взагалі ж, прямо на робочому місці.
Власне, інтернет-аукціон використовується для трьох примітивних схем:
1. купити за кордоном дешево для себе;
2. купити за кордоном, щоб продати в Україні;
3. продати за кордоном те, що придбано в Україні.
Купити те, чого в нас немає або коштує дорого
Приклад з життя. Поціновувачам чаю Пу Ер не так-то просто його купити в Україні. Донедавна я користувалася послугами львівського Інтернет-магазину «Лао Ча», оскільки іншої альтернативи не було. Але, як виявилося, на інтернет-аукціоні eBay можна купити цей чай майже у два рази дешевше. Купувати один лот часом невигідно, тому що через дорогу доставку виграш буде мізерним. При покупці одної упаковки чаю доставка обійдеться в $22.
Але при покупці декількох упаковок сумарно на $100 «транспортні витрати» все ті ж - $22. У результаті чай з доставкою обійдеться в $122, а в магазині «Лао Ча» така покупка виллється в $180-$200.
Купити для перепродажу
За допомогою eBay можна заробити на кишенькові витрати, та й не тільки. Мій знайомий, зареєструвавшись на аукціоні, для перевірки купив радіотелефон Sony за $5. Доставка обійшлася приблизно в $11. Коли через три тижні прийшла посилка, виявилося, що телефон уже не потрібний, і він вирішив його продати. Дав оголошення в газету, і оскільки телефон був зовсім новий, то досить швидко знайшовся покупець, що виклав $50.
Поставивши цю справу на потік, удалий підприємець тепер одержує по 5-6 посилок на тиждень. Багато учасників торгів - це фірми, у яких можна купити не один, а кілька телефонів, що істотно знижує ціну доставки - $30-35 в кінцевому результаті збільшує прибуток від операції. При покупці обов'язково потрібно прочитати опис товару та подивитися його фото. Відразу відзначу, що на eBay в 99% випадків продаються якісні речі, а якщо і є якісь дефекти, то про це обов'язково сказано в описі.
Заробити на захопленні
Хобі, як правило, - справа витратна. І чим серйозніше захоплюєшся, тим краще розбираєшся у всіляких нюансах. Зрештою виникає пекуче бажання роздобути рідкісний екземпляр для своєї колекції. Ну і, звичайно ж, гроші в подібних випадках уже ніхто не рахує, на чому, власне, можна непогано заробити.
Наприклад, мій приятель захоплюється трубками. Причому ніколи не курив. Просто один раз, прогулюючись по сувенірному ринку в Яремче, придбав трубку, що сподобалася. З неї все і почалося. Знайшов в Інтернеті форум любителів трубок, почав спілкуватися і настільки захопився, що колекція трубок поступово стала рости. Останнім часом трубки купує тільки через eBay, багато з них уже вживані і вимагають пристойного чищення. Часом складається враження, що йому робить приємність сам процес догляду за трубкою і мундштуком, їхнє чищення, полірування. Іноді на все це йде не один вечір. І, звичайно ж, зовнішній вигляд трубок після реставрації набуває товарний вид. Продати таке добро на аукціоні можна з гарним наваром.
Як купувати на аукціоні
Для початку потрібно зареєструватися на eBay, ця послуга безкоштовна. Вивчивши, як працює аукціон, можна сміливо починати робити ставки. Важливо знати, що на аукціоні встановлений автомат, в обов'язки якого входить стежити за перебігом торгів і підвищувати ставки тільки на мінімальну суму (крок), установлену залежно від вартості лота. Наприклад: крок становить $1, хтось поставив за лот $10, а ви - $20. У цьому випадку ціна лота буде $11. Якщо ж трохи згодом інший учасник торгів зробить ставку $15, ви однаково будете лідирувати, а ціна лота зросте до $16. Якщо хто-небудь дасть $30, то вартість лота складе $21, причому лідирувати вже буде той, хто запропонував більш високу ціну, тобто $30. Вам же аукціон направить повідомлення по електронній пошті про те, що хтось перебив ставку. В описі кожного лота є дата і час закінчення аукціону. Робити ставки найкраще за 5-10 хвилин до закриття лота, для того щоб не привертати до нього зайвої уваги і не створювати ажіотаж.
Деякі лоти мають опцію Buy It Now. Це означає, що лот буде закритий достроково, якщо хто-небудь із покупців згодний заплатити за лот суму, зазначену в цій опції. Цю опцію часто використовують продавці неодиничних екземплярів. Наприклад, коли який-небудь магазин продає свої товари ще й на аукціоні. Така опція дуже зручна для нетерплячих покупців. Причому якщо в результаті купуєш річ за вищу ціну, ніж може закінчитися торг, то однаково вийде дешевше, ніж в Україні. По закінченні торгів по кожному лоті, що ви виграли, eBay надсилає повідомлення із вказівкою номера лота (item number), логіна продавця (User ID), e-mail продавця і ціни, за яку продався товар. Як правило, продавець також надсилає покупцеві повідомлення на електронну пошту із вказівкою вартості лота, витрат на пересилання і переліком способів оплати.
Перед тим, як брати участь у торгах, не заважає оцінити надійність продавця. На eBay діє рейтингова система: переможець аукціону може залишити позитивний, негативний або нейтральний відгук про свого партнера по угоді. І цей рейтинг доступний для перегляду всім відвідувачам сайту. Також варто вивчити способи оплати, які приймає продавець: чим більше способів оплати він приймає, тим більшу довіру він вселяє. Якщо про продавця є негативні відгуки і як оплату він приймає тільки поштовий переказ на свою поштову адресу (Money order), тоді краще з ним не зв'язуватися. Поштовий переказ - найменш надійний спосіб оплати, а повернути гроші, що пересилають поштою, неможливо, також як і з'ясувати факт одержання грошей. Найбільш надійна і швидка форма оплати - американська система електронних платежів PayPal. Оплата відбувається практично моментально, і платник у режимі on-line може перевірити поточний стан платежу: чи прийняв продавець його гроші чи ні.
Як оплачувати покупки
Електронна платіжна система PayPal (http://paypal.com).
Найпоширеніший вид оплати на аукціоні - eBay. Мабуть, найбільша у світі електронна платіжна система. Жителі країн пострадянського простору можуть легко скористатися її послугами. Працює PayPal дуже просто: ви безкоштовно реєструєте свій аккаунт у системі, вводите реквізити пластикової картки і, використовуючи аккаунт PayPal, відправляєте та приймаєте платежі. Жителям колишнього союзу доступна тільки функція відправлення платежів - приймати кошти на свій аккаунт вони не можуть (виняток - країни Прибалтики, яким доступні всі функції системи). Для того, щоб відправити платіж, досить знати e-mail власника PayPal аккаунта, що у системі є ідентифікатором рахунку. Переказ і зарахування платежів здійснюється практично миттєво.
Money Order
Поштовий грошовий переказ (украй популярні засоби платежу в США). Money Order - повільний спосіб платежу. Одержувачеві висилається по звичайній пошті папір із вказівкою суми платежу і його призначення. Вкрай незручно і важко перевірити, чи отримані вислані гроші, а також неможливо на випадок чого повернути гроші назад. Для здійснення платежу досить знати поштову адресу одержувача. Оплатити товар цим способом можна, скориставшись послугами фірми - посередника. Не забувайте, що при зніманні грошей Money Order, продавець повинен буде оплатити послуги банку ($5-20), тому зазвичай покупці включають ці кошти в суму переказу.
Western Union
Найпопулярніша в СНД система грошових переказів. Правила роботи прості. Ви відправляєте гроші у відділення банку і записуєте восьмизначний цифровий код - одержувач, якщо знає цей код, забирає їх в іншому відділенні. Система має досить високі тарифи (близько 10% від суми платежу). Варто відзначити, що Western Union - найпопулярніший спосіб платежу на eBay у шахраїв.
Webmoney, E-gold, Yandex-гроші
Оплатити товари, куплені на eBay, практично будь-яким способом допоможуть фірми - посередники. Вони за невеликий відсоток приймуть у вас оплату будь-яким зручним способом і відправлять її продавцеві тим способом, що вибере він.
Найкращі картки для платежів в Інтернеті
Для оплати в мережі можна використовувати будь-яку платіжну картку. Але такі розрахунки ризиковані, тому що інформація про картку передається по відкритих каналах зв'язку, хоч і в зашифрованому вигляді. Тому краще використовувати для подібних операцій спеціальну картку. На віртуальну картку вноситься тільки необхідна сума і після цього проводяться розрахунки. Решта грошей (на основній картці) перебувають у цілковитій безпеці, тому що віртуальний пластик випускається як окрема картка зі своїм картковим рахунком, а не як додаткова до уже наявної. Вартість випуску такої картки нижча, ніж звичайної, адже фізично її не існує.
За матеріалами:
Особовий Рахунок
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас