Нусенкіс може звільнити Распутну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нусенкіс може звільнити Распутну

Фондовий ринок
1837
Як повідомило джерело в банківській системі, угода із продажу Кредитпромбанку National Bank of Greece знову виявилася на грані зриву.
Акціонери Кредитпромбанку (у тому числі засновник банку Віктор Нусенкіс) запропонували звільнитися за власним бажанням голові правління Людмилі Распутної. "Її можливе звільнення може бути пов'язане зі зривом угоди із продажу банку", - говорить банкір.
Ціна, виставлена акціонерами українського банку за 100% його акцій, становила EUR600 млн. Можливістю придбати Кредитпромбанк цікавилися греки з National Bank of Greece і французи з Societe Generale. Греки повинні були підписати договір про придбання Кредитпромбанку ще на початку року, однак ця подія так і не відбулася.
Говорять, що правління банку вмовило акціонерів відмовити грецькому банку і продовжити переговори із французами, які на той момент пропонували більше. Однак в останній момент французи відмовилися від угоди через величезні збитки, що зазнали у результаті дій одного із трейдерів і ситуації на зовнішніх ринках капіталу. Залишившись ні з чим, акціонери нібито і вирішили звільнити голову правління. Причому відбулося це в переддень дня народження пані Распутної (11 березня).
Одержати коментарі безпосередньо в Людмили Распутної не вдалося. Прес-секретар Кредитпромбанку Костянтин Ремізовський cказав, що наказу про звільнення пані Распутної не бачив.
"Людмила Распутна з 10 березня вперше за 10 років взяла повну календарну відпустку на 30 днів і виїхала відпочивати", - повідомив Ремізовський. Обов'язки голови правління Кредитпромбанку тимчасово покладені на першого заступника голови правління Віктора Леонідова.
Банкіри з обережністю коментують відомості, що стосуються їхньої колеги. "Поки немає офіційного підтвердження цієї інформації, не буде й офіційних коментарів", - говорить один з фінансистів. Інший, також на правах анонімності, стверджує, що Людмила Распутна є міцним фахівцем у банківській справі і без роботи не залишиться.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас