"Ведмежа послуга" на ринку нерухомості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ведмежа послуга" на ринку нерухомості

2426
Махінації на ринку нерухомості, це одна із найбільш наболілих тем, і якщо кілька років тому подібні афери відбувалися із громадянами соціально-незахищених верств суспільства (алкоголіки, психічно нездорові, старі та самотні люди), то в цей час жертвами аферистів може стати абсолютно кожен.
Є ви приватною особою, чи представником законного ріелтерського агентства, значення немає, і навіть навпаки, чим серйозніша ріелтерська фірма, у якій ви працюєте, тим більший ризик того, що наступною жертвою аферистів будете саме ви. Інформація до роздумів...
В агентство нерухомості надходить заява про продаж "елітної квартири", представник фірми все перевіряє і дає оголошення в газети про продаж, починає працювати над пошуком клієнтів. Природно, що зацікавлені люди починають дзвонити, цікавитися. Але одних не влаштовує ціна, інших район, у якому знаходиться квартира, третіх - поверх. На тому, як довго продаються квартири "еліт класу", увагу загострювати не будемо, подальша ситуація розвивається в такий спосіб.…
Людина, що телефонує в агентство, просить розповісти про те, як продається саме та, "елітна" квартира, мотивуючи свої питання тим, що в нього дуже схожа ситуація, але часу чекати клієнтів нема, і продати квартиру треба терміново, причому, за нижчу ціну. І якщо "ви" зробите йому таку послугу, без черги знайдете клієнта, то сміливо можете розраховувати на дуже пристойно винагороду, що одержите відразу, після внесення клієнтом певної суми передоплати. Природно, розуміючи те, що ви є представником агентства, розмова строго конфіденційна і про неї ніхто не довідається. Проаналізувавши ситуацію, дуже багато хто погоджується, а чому б і ні, нічого страшного в тому, щоб "пропустити одного клієнта повз агентство" немає. І людині допомогти і зайвих грошей ніколи не буває.
Клієнт на квартиру знайдений, район, ціна і поверх, все влаштовує. Далі все відбувається як звичайно, після огляду квартири клієнт залишає аванс та у його присутності ріелтор одержує "відсотки агентства". Поставивши підписи на договорі, усі залишаються задоволені. Але більше ні квартири, ні афериста ніхто не побачить, підпис на документі доказом провини не є, клієнта обдурив не шахрай, а представник ріелтерського агентства, і, природно, запитають з нього.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас