Ейфелева вежа змінить свій зовнішній вигляд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ейфелева вежа змінить свій зовнішній вигляд

252
В 2009 році головному символу Франції Ейфелевій вежі виповниться 120 років. З нагоди ювілею цієї визначної пам'ятки влада Парижа має намір побудувати новий оглядовий майданчик на верхівці вежі, що нагадує комір.
У мерії очікують, що ювілей приверне увагу туристів із усього світу. Саме тому ухвалено рішення розширити майданчик, що вже існує, в кілька разів. Якщо городянам і гостям французької столиці нововведення не сподобається, конструкцію розберуть.
За даними офіційного сайту Ейфелевої вежі, повна висота споруди, що містить у собі телевізійну антену, становить 322 метра. Загальна вага металевої конструкції - 10 тисяч тонн. Вежа являє собою три квадратні платформи, які утворюються із чотирьох колон. На верхньому поверсі розташовується маяк з куполом, над яким на висоті 274 метрів знаходиться оглядовий майданчик.
Зараз до оглядового майданчика можна добратися на ліфті. У ясну погоду відвідувачам надана можливість обдивлятися місто та околиці в радіусі 140 кілометрів. Одночасно на вежі можуть перебувати 10 тисяч 400 чоловік.
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас