Корупцію в вузах нищать у зародку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Корупцію в вузах нищать у зародку

Кримінал
247
Міністерство освіти та науки затвердило положення про громадський контроль над незалежним тестуванням і вступною кампанією.
Відтепер громадські спостерігачі зможуть контролювати весь технологічний ланцюг вступу у вузи - від складання програми зовнішнього оцінювання до зарахування абітурієнтів на перший курс.
Як повідомив міністр освіти та науки Іван Вакарчук, у громадських контролерів будуть широкі повноваження. Зокрема, відповідно до затвердженого положення, вони зможуть вимагати розслідування будь-яких фактів порушення порядку, вести аудіозапис, відео- і фотозйомку у всіх приміщеннях, крім аудиторій, у яких безпосередньо буде проходити тестування.
Відповідно до документа, контролерам будуть відкриті двері в приймальні комісії вузів, де вони зможуть проконтролювати, щоб абітурієнтів зараховували строго за результатами незалежної оцінки. Громадськими спостерігачами не зможуть стати родичі і педагоги тих, хто буде проходити тестування цього року.
Керувати процесом громадського контролю буде наглядова рада, формувати яку буде комітет ВР освіти та науки. Наглядова рада повинна налагодити роботу телефонної гарячої лінії і спеціального інтернет-сайту, які забезпечать зв'язок контролерів із громадянами. У положенні підкреслюється, що засідання наглядової ради повинні бути відкритими для представників ЗМІ.
З 1 по 14 квітня у всіх регіонах відбудуться тренінги з підготовки громадських спостерігачів, організовані громадянською мережею "Опора" за підтримки Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні (USETI).
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас