Індекс ПФТС тримає планку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс ПФТС тримає планку

Фондовий ринок
123
Сьогодні можна чекати пожвавлення українського фондового ринку, оскільки зростання оптимізму на міжнародних ринках буде спровоковане, у тому числі, закінченням вихідних у Європі.
Вчора індекс ПФТС знизився на 1,2 пункти (0,12%), все-таки утримавшись вище позначки 1000 індексних пунктів - на рівні 1003,17 індексних пункту, незважаючи на поліпшення зовнішньої кон'юнктури.
На думку аналітиків, спостерігався надзвичайно високий обсяг торгів для дня без істотних новин - 113,3 млн. грн., але частиною він зобов'язаний нетиповим угодам, зокрема на $3 млн. з Дніпропетровського лакофарбового заводу.
"Ситуація на українському фондовому ринку в понеділок продовжувала залишатися невизначеною: частково - у зв'язку із триваючими святами в Європі і ситуаційному падінні активності іноземних інвесторів; частково - у зв'язку з очікуваннями позитивних новин на тлі готовності інвесторів відновити скупку українських емітентів", - стверджує аналітик компанії "Альфа капітал Україна" Денис Шаврук.
За його словами, поліпшення пропозиції на покупку американського інвестиційного банку Bear Stearns з боку J.P.Morgan, а також несподіване зростання продажів житла в США поклали початок ралі на американських і російському фондових ринках.
Найбільші обсяги торгів були зафіксовані з акцій Дніпропетровського лакофарбового заводу (16,1 млн. грн.), "Райффайзен Банку Аваль" (15,9 млн. грн.) і Єнакіївського метзаводу (10,3 млн. грн.).
"У понеділок позначився попит у секторі машинобудування: тривало зростання котирувань "Мотор Січ", а також трохи виріс попит на акції "УкрАвто" на тлі прискорення росту продажів легкових автомобілів за результатами двох місяців 2008 р., - розповідає Денис Шаврук. - Також зберігся попит на акції "Центренерго" і продовжував акуратно дорожчати "Стірол", завдяки скасуванню імпортних мит на український карбамід".
У металургії зненацька подорожчав ММК ім. Ілліча. Акції Єнакіївського метзаводу практично не змінилися в ціні, у той же час як "Азовсталь" продовжувала дешевшати (0,46%). Очевидними ж аутсайдерами торговельної сесії стали акції "Райфайзен Банку Аваль" (4,04%), Авдіївського коксохіму (4,06%) і Азовобщемашу (7,41%).
На думку Дениса Шаврука, імовірність ускладнень у приватизації українських стратегічних підприємств, включаючи "Укртелеком", Одеський припортовий завод та шість обленерго, створює трохи нервозну ситуацію на внутрішньому ринку акцій.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас