Власник судна "Нафтогаз-67" звинуватив у катастрофі екіпаж китайського корабля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власник судна "Нафтогаз-67" звинуватив у катастрофі екіпаж китайського корабля

Кримінал
260
Власник затонулого українського судна "Нафтогаз-67" звинуватив у катастрофі екіпаж китайського корабля.
На його думку, китайський суховантаж повинен був пропустити судно з України, але він цього не зробив.
У результаті зіткнення українське судно майже відразу затонуло, китайський суховантаж постраждав незначно. Станом на вчорашній день, підняти судно "Нафтогаз-67" не вдалося, але вдалося стабілізувати його положення і припинити наступне занурення в намул.
Китай направив додаткових рятувальників до берегів Гонконгу. Рятувальна операція біля Сянгана триває, але шанси знайти живими 18 моряків у затонулому судні оцінюються як незначні.
Напередодні під час зустрічі з послом України в КНР Сергієм Камишевим китайські урядові чиновники проінформували про перебіг рятувальних робіт, зокрема, що до 12 водолазів, які продовжують спроби потрапити в середину судна, приєдналися ще 14. Була здійснена спроба закачати повітря під корпус судна, але вона була невдалою.
На місці події працюють рятувальні служби Китайської Народної Республіки. До пошуково-рятувальних робіт залучені 130 рятувальників, 20 суден, 1 потужний морський кран і вертольоти. Водолазами встановлено, що через сильну течію судно продрейфувало кілька сотень метрів від місця аварії і лягло на ґрунті вгору дном на глибині 37 м.
Нагадаємо, 22 березня в 2008 р. поблизу району Туен Мун у Гонконгській протоці відбулося зіткнення транспортно-буксирного судна "Нафтогаз-67" (прапор України, належить ДАТ "Чорноморнафтогаз", екіпаж 25 чоловік, з них 24 громадянина України, з 2003 року судно виконувало роботи за договорами фрахту в Південно-Східній Азії) з балкером "Яохай" (прапор Китайської Народної Республіки), у результаті чого судно "Нафтогаз-67" затонуло.
Станом на 7 годину 24 березня врятовано 7 моряків (6 громадян України і 1 громадянин КНР), доля 18 членів екіпажа залишається невідомою.
Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 23 березня 2008 р. № 499-р створена Комісія з розслідування причин аварії транспортно-буксирного судна "Нафтогаз-67", яку очолює міністр транспорту та зв'язку Йосип Вінський. Для з'ясування обставин події Україна відправила в Гонконг делегацію представників МНС і Міністерства транспорту та зв'язку
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас