Ющенко підписав законопроект, що передбачає ліквідацію Тендерної палати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко підписав законопроект, що передбачає ліквідацію Тендерної палати

Казна та Політика
360
Президент України Віктор Ющенко підписав законопроект, що передбачає ліквідацію Тендерної палати і Міжвідомчої комісії з питань держзакупівель.
Про це журналістів повідомив заступник голови Секретаріату президента Ігор Пукшин.
Зазначимо, що 20 березня ц.р. Верховна Рада скасувала закон про держзакупівлі. Закон визнає таким, що втратив силу, Закон України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти". Кабінету Міністрів України доручається забезпечити тимчасове регулювання процедур закупівель і підготувати відповідний законопроект.
Раніше прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко звернулася до ВР із проханням невідкладно скасувати закон "Про тендерні закупівлі" і ліквідувати Тендерну палату України. На переконання Тимошенко, ліквідація Тендерної палати дозволить уникнути політичних спекуляцій і нормалізує ситуацію у сфері державних закупівель.
Необхідно зазначити, що Голова ВР Арсеній Яценюк також пообіцяв винести на голосування ухвалу про скасування результатів голосування в першому читанні законопроекту про державні закупівлі, якщо після підготовки документа до другого читання в ньому залишаться норми про Тендерну палату.
У свою чергу голова правління ТПУ Володимир Лаба раніше заявляв, що діяльність очолюваного ним органу є відкритою, прозорою і в межах правового поля. При цьому він зазначав, що в Україні штучно створюється проблемна ситуація навколо діяльності Палати тими особами, які причетні до операцій із державними коштами у сфері закупівель, причиною чого є саме викриття ТПУ посадових осіб, які лобіюють інтереси комерційних структур і зловживають службовим становищем.
Нагадаємо, 7 березня в парламенті був зареєстрований проект ухвали "Про утворення Тимчасової слідчої комісії ВР для розслідування зловживань Тендерною палатою України під час здійснення процедур державних закупівель і лобіювання народними депутатами України Ткаченком і Яценком в парламенті інтересів цієї організації". Проект ухвали був внесений на розгляд народними депутатами від НУ-НС Михайлом Полянчичем і Миколою Кульчинським.
31 січня ц.р. Президент України Ющенко заявив про необхідність ліквідувати Тендерну палату України, яка контролює сферу державних закупівель.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас