Банкіри вважають, що долар ризикує впасти ще нижче — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри вважають, що долар ризикує впасти ще нижче

Казна та Політика
1658
Курс долара на українському готівковому ринку продовжить зниження, якщо Національний банк не приступить до викупу надлишкової пропозиції іноземної валюти на міжбанківському ринку.
"Якщо НБУ все-таки вийде на міжбанк і підтримає долар, що слабшає, тоді ситуація швидко заспокоїться та ввійде в нормальне русло, нехай і на новому рівні", - сказав начальник управління інвестиційно-банківських послуг "Укрсоцбанку" Ерік Найман.
"І тут питання: на якому рівні вийде з інтервенцією Нацбанк - 4,80 гривні до долара чи 4,95 гривні до долара. Якщо ж НБУ на ринок на цьому тижні знову не вийде, тоді готівковий курс гривні може дійти до 4,80 гривні за долар, а то й до 4,50 гривні", - додав він.
Усереднене значення готівкових курсів долара 24 березня в Києві знизилося до 4,81/4,99 гривні за долар з 4,92/5,01 гривні за долар у п'ятницю 21 березня.
"У порівнянні з минулим тижнем, курс долара продовжує падати всупереч всім очікуванням. Основні фактори: поведінка долара на світових ринках і політика керівництва НБУ", - відзначив заступник голови відділу неторгових операцій "Партнер-банку" Дмитро Дмитрієв.
Директор департаменту казначейства "БМ Банку" Тарас Кияк вважає, що курс не опуститься нижче 4,7 гривні і відзначає зрослий тиск на курс через стурбованість населення.
"Стурбоване можливими втратами населення, стало активно продавати долар, збільшивши пропозицію, а виходить, ще більше натиснувши на курс", - вважає Кияк. Хвилювання, що починаються, на готівковому ринку відзначає і Найман.
"З огляду на величезну масу готівкових доларів, що нагромадилася в українців за останні 10 років економічного підйому, без підтримки Нацбанку гривня має шанси зміцнитись на цьому тижні до 4,50 гривні за долар, а паніка, що починається, підсилить цей процес", - підкреслив банкір.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас