Киреєв отримав київські банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Киреєв отримав київські банки

Валюта
432
Головне управління Нацбанку по Києву та області відтепер не буде самостійним. Функції нагляду і контролю над банками регіону одержав виконавчий директор НБУ Олександр Киреєв.
Більш ніж два тижні тому, 7 березня, голова Нацбанку Володимир Стельмах підписав наказ №34, яким перепідпорядкував київське облуправління НБУ дирекції з банківського регулювання та нагляду. А в минулий четвер відбулося засідання правління центробанку, на якому було прийнято остаточне рішення про передачу наглядових і контрольних функцій від облуправління дирекції.
Як повідомило джерело в Національному банку, таке рішення прийняте для зниження ступеня бюрократизованості банківського нагляду і на наполегливу вимогу банків київського регіону, на які припадає більше 60% всіх активів системи. "Це ж не зовсім правильно, коли пакет документів на реєстрацію банків, зміни в статути іт.д. спочатку затверджуються в обласному управлінні НБУ, а потім ідуть на розгляд у дирекцію.
Це сильно затягує процес і викликає дорікання банкірів", - пояснив представник Нацбанку. За його словами, після перерозподілу повноважень менеджмент київського облуправління продовжить роботу на своїх посадах.
Одержати коментарі виконавчого директора з питань банківського нагляду НБУ Олександра Киреєва не вдалося.
У банкірів переведення наглядових і контролюючих функцій від київського управління в головну контору Нацбанку особливих побоювань не викликає. На думку голови ради директорів банку "Дельта" Миколи Лагуна, це логічний крок, що дозволить НБУ консолідувати і централізувати управління процесами нагляду та регулювання. "Я думаю, для банкірів не буде різниці, перед ким звітувати - перед облуправлінням чи безпосередньо перед дирекцією", - сподівається Лагун.
Голова правління банку "Бізнес Стандарт" Андрій Кияк також не бачить великих проблем у перепідпорядкуванні.
"Централізація банківського нагляду виношувалася досить давно, так що ми не здивовані. Інша справа, наскільки вчасне таке рішення. В обласному управлінні була налагоджена гарна система взаємодії з банками, і ми досить непогано працювали. Мені поки складно сказати, коли ми почнемо працювати безпосередньо з дирекцією, адже потрібна централізація статистики і вирішення ще багатьох інших оперативних речей", - говорить банкір.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас