Інвесторам варто утриматись від придбання акцій фінансових та технологічних компаній, - аналітики. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвесторам варто утриматись від придбання акцій фінансових та технологічних компаній, - аналітики.

Казна та Політика
194
Інвесторам найближчим майбутнім варто утриматися від придбання акцій фінансових та технологічних компаній.
Про це йдеться в аналітичному звіті Erste Bank.
Аналітики стверджують, що інвесторам слід віддавати перевагу акціям прибуткових компаній, що швидко зростають, у зв'язку з їхньою високою здібністю до самофінансування, ніж дешевим акціям, як правило, обтяженими борговими зобов'язаннями компаній. При цьому вони радять звернути увагу: акції підприємств з виробництва сировини, які пропонують хороші можливості для здійснення придбання в періоди ослаблення на ринку; акції золотодобувних компаній, які, ймовірно, продовжать успішний розвиток; акції індустріальних компаній високої якості з низьким рівнем заборгованості, які пропонують хороші можливості для придбання в періоди ослаблення; оборонні акції з хорошими показниками та високими дивідендами; європейські фінансові акції, особливо акції, які не постраждали внаслідок кризи на первинних ринках, з хорошими перспективами зростання.
При цьому аналітики негативно оцінюють більшість фінансових акцій США з високим коефіцієнтом ризик/прибуток та капіталомісткі сектори (особливо технологічні акції) невигідні в середовищі з інфляцією, що зростає, в порівнянні з менш капіталомісткими секторами (як, наприклад, фармацевтичний, біотехнічний та машинно-інженерний сектори).
Аналітики також відзначають, що найближчими місяцями ситуація в грошовій сфері зробить істотний вплив на показники результативності інвестицій в акції. За їхніми словами, до того часу, поки кредитно-грошова політика Федерального резерву буде спрямована на стимуляцію американської економіки не приділятиметься належної уваги стійкості валютного курсу, американський долар слабшатиме. На їхній погляд, в довгостроковій перспективі європейські акції є більш цікавими, ніж американські, не дивлячись на те, що зараз повна незалежність європейських фондових ринків від подій в Сполучених Штатах здається маловірогідною.
Говорячи про зростаючі світові ціни на енергоносії, аналітики підкреслюють, що Австрія, Швейцарія, Німеччина, Франція, Італія, як і більшість європейських держав, набагато меншою мірою залежать від витрат на енергоносії в розрахунку за одиницю ВВП, ніж США. У середньому в країнах ЄС-25 всього 16% енергії, що споживається, необхідно, щоб отримати одну одиницю ВВП. У США, для порівняння, ця цифра рівна 22%. Навіть у таких країн як Мексика, Бразилія, Індія та Туреччина цей показник привабливіший, він нижче чи наближається до показників середньої країни ЄС за споживанням енергії. У Китаю, при достатньо високому рівні споживання ресурсів, цей показник трохи перевищує американський - 23% енергії, що споживається, на одну одиницю ВВП.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас