Ірак відкриває тендери на нафтогазові проекти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірак відкриває тендери на нафтогазові проекти

Енергетика
103
Нафтове міністерство Іраку запропонувало місцевій та іноземній нафтовій компаніям брати участь у конкурсах за контракти, включаючи контракт на освоєння газового родовища в сунітському районі на заході країни, повідомляє 23 березня Associated Press.
Міністерство встановило термін 24 квітня, до якого компанії повинні представити докладні плани з освоєння газового родовища Аккас, що знаходиться в провінції Анбар, що була оплотом суннітських заколотів.
Резерви родовища, за оцінками, перевищують 60 млрд. кубометрів.
Нафтові багатства країни знаходяться переважно на курдській півночі і шиїтському півдні. Освоєння родовища Аккас допоможе розвитку економіки сунітських районів, де підтримка уряду залишається незначною.
Цього року міністерство заявляло, що веде переговори з Royal Dutch Shell про проведення тестів обсягу видобутку на родовищі, де є п'ять готових свердловин.
Міністерство також запрошує компанії до участі в тендері, на якому треба представити докладний інженерний опис, а також списки обладнання і матеріалів, необхідних для будівництва двох нафтопроводів, що з'єднують родовища Басри в південному Іраку з іранським нафтопереробним заводом в Абадані.
Міністерство відзначає, що метою проекту є експорт нафти та імпорт нафтопродуктів. Іракський міністр нафти Хусейн аль Шарістані раніше говорив, що нафтопроводи будуть доставляти з Басри в Іран близько 100 тисяч барелів легкої нафти на день. Нафта буде поставлятися в Іран за міжнародними цінами, додав міністр.
Угода про нафтовий експорт та імпорт між двома країнами була підписана торік, однак у ній нічого не говорилося про вартість нафтопроводів, довжина кожного з яких 50-75 кілометрів. Однак сторони заявили, що їхнє будівництво буде фінансуватися за рахунок кредиту розміром $1 млрд., що Тегеран надасть Багдаду
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас