Гральний бізнес здатний забезпечити 3% доходів держбюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гральний бізнес здатний забезпечити 3% доходів держбюджету

127
Гральний бізнес здатний забезпечувати 3% доходів державного бюджету України за умови грамотного державного регулювання галузі, заявив Олександр Бойко. Про це президент Союзу підприємців грального бізнесу України заявив у коментарі щотижневику Дзеркало тижня.
"Держава повинна бути зацікавлена в грамотному регулюванні грального бізнесу. Зараз у нашій країні на частку цієї галузі вже припадає близько 1% бюджетних надходжень. І це не межа, тому що в ідеалі гральний бізнес в Україні з урахуванням реальних доходів у країні здатний забезпечувати до 3% доходів бюджету", - заявив Бойко.
Він також висловився за проведення публічних парламентських слухань на тему регулювання діяльності грального бізнесу. "Зараз доцільно провести на цю тему публічні слухання в парламенті. Тільки такий підхід дозволить забезпечити прозорий і незаангажований процес формування нормативної бази, що регулює галузь. Інакше ми одержимо черговий лобістський закон", - підкреслив президент Союзу підприємців грального бізнесу.
Нагадаємо, на сьогодні в парламенті перебувають 4 законопроекти щодо регулювання грального бізнесу. Міністерство фінансів не влаштовує жоден з них, і воно має намір розробити свій варіант законопроекту.
Раніше, у серпні 2007 року столична влада затіяла перевірку діяльності гральних закладів у Києві. Протягом двотижневого рейду робочі групи районів міста перевірили 338 підприємств цього бізнесу.
Як показала перевірка, більшість ігрових автоматів були встановлені незаконно - без ліцензій та інших дозвільних документів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас