Черновецький заявляє, що в подорожчанні маршруток винна Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Черновецький заявляє, що в подорожчанні маршруток винна Тимошенко

196
Мер Києва Леонід Черновецький звинувачує в підвищенні плати за проїзд у столичних маршрутках Кабінет міністрів і несумлінних приватних перевізників.
"Ми зверталися до приватних перевізників із пропозиціями часткової компенсації їхніх витрат для того, щоб тарифи на проїзд залишалися на колишньому рівні", - заявив столичний мер
"Єдине, що для цього потрібно, - забезпечення законних підстав для того, щоб перевізники одержували ці компенсації з коштів міського бюджету. Із цим питанням ми зверталися й у Кабінет міністрів, і у Верховну Раду. Але ніякої відповіді не одержали", - говориться в заяві Черновецького, опублікованій на сайті КМДА.
За його словами, "невипадкове підвищення цін на паливо збіглося з часом прийняття постанови про перевибори в столиці".
"Кабінет міністрів, із чиєї вини безконтрольно злетіли ціни на бензин, тепер використовує це для дестабілізації життєдіяльності в Києві. Пропозиції київської влади щодо вирішенням питання з маршрутниками урядом відкидаються. Зате, під видом захисту прав перевізників, київським міським БЮТ і Блоком Кличка проводяться страйки і мітинги. Ніхто із представників цих блоків навіть не замислюється про звичайних киян", - відзначив Черновецький.
"У Києві з 2000 маршруток лише 400 належать місту. І я заявляю, що в жодному з комунальних маршрутних таксі ціна на проїзд підніматися не буде. А виходом із цієї ситуації є повна заміна застарілих маршруток на муніципальний транспорт європейської якості з високим рівнем сервісу, кондиціонерами та справедливими тарифами", - заявив мер Києва.
"Цього року ми вже на 70% замінимо небезпечні для руху і для життя пасажирів маршрутки на новий громадський транспорт. А вже в наступному році він буде повністю оновлений", - пообіцяв Черновецький.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас