Американські вчені підтвердили залежність щастя від витрат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські вчені підтвердили залежність щастя від витрат

162
На людське щастя впливає кількість грошей, які людина витрачає на інших, пише The Times. До такого висновку прийшла група вчених з Канади і США на чолі з Елізабет Данн із університету Британської Колумбії у Ванкувері.
Чим більше люди витрачають на друзів та коханих, тим краще вони почувають себе психологічно, стверджують учені. "Більшість вважає, що чим більше ти заробляєш, тим більше ти щасливий, - сказав в інтерв'ю Guardian професор Гарвардської бізнес-школи Майкл Нортон. - Однак наші результати показують, що це не зовсім так. Збільшення доходу лише незначно поліпшує настрій людини, тоді як найменші зміни в структурі витрат на користь благодійності і подарунків дійсно приносять щастя".
Учені опитали 632 американця про те, скільки вони заробляють, як витрачають свої гроші, а також наскільки вони щасливі. Поза залежністю від рівня доходів люди, що витрачають тільки на себе, виявилися менше задоволеними життям.
У ще одному експерименті вчені видали 46 респондентам суми від 5 до 20 доларів. З'ясувалося, що ті, хто витратив їх у винятково егоїстичних цілях, знову-таки виявилися менш щасливими, ніж ті, хто поділився з іншими.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас