МЗС РФ: Затримання співробітника ТНК-ВР не пов'язане зі станом російсько-британських відносин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС РФ: Затримання співробітника ТНК-ВР не пов'язане зі станом російсько-британських відносин

Кримінал
118
Затримання співробітника компанії ТНК-BP і президента Британського клубу випускників не пов'язане з погіршенням російсько-британських відносин, підкреслюють у Москві.
"Ця ситуація знаходиться в компетенції правоохоронних органів і не має ніякого відношення до роботи МЗС. З поточним станом російсько-британських відносин вона не пов'язана", - сказали "Інтерфаксу" у п'ятницю в департаменті інформації та друку МЗС Росії.
Федеральна служба безпеки Росії звинуватила в промисловому шпигунстві на користь іноземних компаній двох громадян Росії, що мають також громадянство США. Як повідомили "Інтерфаксу" у ЦОС ФСБ РФ у четвер, це співробітник англійської частини компанії "ТНК-ВР Менеджмент" І.Заславський і його брат А.Заславський - керівник проекту Британської ради "Клуб випускників".
"За інформацією ФСБ Росії, зазначені особи здійснювали незаконний збір закритої комерційної інформації на користь низки іноземних нафтових і газових компаній з метою одержання ними конкретних переваг перед російськими конкурентами, у тому числі на ринках країн СНД", - говориться в повідомленні ЦОС ФСБ.
12 березня цього року, відзначили в ЦОС, брати Заславські були затримані Слідчим управлінням ФСБ Росії при спробі одержання закритої інформації, що становить комерційну таємницю, від громадянина РФ - співробітника одного з режимних підприємств нафтогазового комплексу країни. У той же день відносно братів Заславських був обраний запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд, а 18 березня підозрюваним пред'явлено обвинувачення.
Наступного дня, у минулу середу, повідомили в ЦОС ФСБ, у рамках даної кримінальної справи були проведені обшуки в приміщеннях ВАТ "ТНК-ВР" і компанії "ВР Трейдинг ЛТД".
"Під час обшуку були виявлені та вилучені речові докази, що підтверджують факт промислового шпигунства, а саме копії документів органів державної влади та управління РФ, доповідних та аналітичних записок, що стосуються тематики надрокористування, за попереднью оцінкою, віднесених до комерційної таємниці, а також візитні картки співробітників іноземних військових відомств і ЦРУ", - говориться в повідомленні.
Зі свого боку, у прес-службі британської дипмісії "Інтерфаксу" сказали: "Ми вивчаємо ситуацію і перебуваємо в контакті з BP". У прес-службі відзначили, що брати Заславські не є співробітниками Британської ради. "Брати Заславські дійсно є членами Британського клубу випускників, Олександр Заславський обраний президентом клубу. Але вони не є співробітниками Британської ради", - сказали в прес-службі посольства
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас