Індекс ПФТС все нижче і нижче — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс ПФТС все нижче і нижче

Фондовий ринок
151
Індекс ПФТС у четвер виправдав песимістичні прогнози аналітиків і, випливаючи за негативною динамікою світових фондових ринків, за результатами торгів знову знизився на 23,78 індексного пункту (2,31%) - до позначки 1006,26 пункту.
"Дещо оживився в середу після майже 5% падіння на початку тижня, індекс ПФТС знову піддався тиску продавців, - розповідає фінансовий аналітик ІГ "Арт Капітал" Дарина Терещук. - Об'єктивним приводом для цього стало негативне зовнішнє тло: біржові площадки США і Європи напередодні закрилися падінням котирувань, на сировинних ринках також відбувся обвал - ціни на нафту впали на 5%, золото подешевіло на 6%".
Найбільші обсяги торгів у четвер пройшли з акцій "Київенерго" (6,9 млн. грн.), шахти "Червоноармійська-Західна №1" (6,2 млн. грн.) і "Укрнафти" (5,4 млн. грн.). Серед паперів блакитних фішок знизилися акції Нижньодніпровського трубопрокатного заводу (7,53%), "Райффайзен Банку Аваль" (6,75%) і Укрсоцбанку (5,17%).
Також, за словами Дарини Терещук, інвестори вирішили розпрощатися з паперами енергетичних компаній, у результаті чого ті в середньому втратили близько 2,4%, а також шахт (3,2%), машинобудівників (1,9%) і меткомбінатів (2,1%) внаслідок різкого погіршення кон'юнктури на ринку металів.
"Поводження ринку на цьому тижні стало черговим доказом того, що кореляція українського фондового ринку зі світовими площадками носить далеко не лінійний характер, - відзначає аналітик КУА "ПІО Глобал Україна" Катерина Лепенічева. - ПФТС практично повністю повторює рух західних площадок униз, але коли ринки міняють тренд на висхідний, індекс української площадки або залишається незмінним, або продовжує знижуватися, не маючи ніяких внутрішніх причин для цього". Але, на думку аналітиків, у зв'язку з початком великоднього уікенду на біржах Європи і США головним орієнтиром для ПФТС стануть корпоративні новини.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас