Експерт: Вартість бензину А-95 і дизпалива в Україні до кінця березня зросте до 6 грн/л — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Вартість бензину А-95 і дизпалива в Україні до кінця березня зросте до 6 грн/л

348
В Україні до кінця березня ц.р. прогнозується підвищення цін на бензин марки А-95 і дизельне паливо до 6 грн/л. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив виконавчий директор консалтингової компанії UPECO Сергій Куюн. "Швидше за все, до кінця березня - початку квітня підійдемо до чергової психологічно непростої позначки 6 грн/л", - сказав експерт. За його словами, за підсумками моніторингу цін світового і внутрішнього ринку нафтопродуктів в другій декаді березня відзначається продовження нестабільності на провідних торгових майданчиках світу, і, відповідно, зростання цін на внутрішньому ринку України. "Ми чекали стабілізації світових цін в другій декаді березня, проте ринок знову пішов вгору, що, безумовно, позначиться на внутрішньому ринку України", - сказав С.Куюн.
Разом з тим експерт відзначив, що пік зростання цін Україна вже пройшла, і в третій декаді березня і далі зростання цін трохи сповільниться, хоча буде ще "потихеньку продовжуватися під тиском тих нових запасів і нових постачань, які починають надходити до України".
Куюн також відзначив ризик можливої дестабілізації ринку нафтопродуктів України у зв'язку із загрозою зупинки переробки нафти на ЗАТ "Укртатнафта" внаслідок корпоративного конфлікту на підприємстві.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас