Індекс ПФТС одумався — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс ПФТС одумався

Фондовий ринок
180
Індекс ПФТС у середу перервав чотириденне падіння і за підсумками торгів виріс на 5,96 індексних пункту (0,58%) - до позначки 1030,04 пункту на тлі покращення зовнішньої кон'юнктури. Обсяг торгів у системі склав 120,5 млн. грн.
На думку брокера компанії "Конкорд Капітал" Анастасії Назаренко, чергове зниження ставки федеральної резервної системи (ФРС) США може призвести до росту фондових ринків тільки в короткотерміновій перспективі.
"У вівторок на очікуванні рішення ФРС практично всі світові площадки показали дуже значне зростання, але вже сьогодні ринки росли набагато менше, - підкреслила вона. - На українському фондовому ринку ситуація поки неясна: сьогодні, наприклад, навіть були спроби деяких гравців грати на зниження, що виглядало не цілком логічним".
Серед паперів індексного кошика в середу більше за всіх зросли акції концерну "Стирол" (3,04%), "Райффайзен Банку Аваль" (2,13%) і "Укртелекому" (2,07%), у той час як папери Нижньодніпровського трубопрокатного заводу подешевшали на 3,96%, Єнакіївського метзаводу - на 1,45%, "Азовсталі" - на 1,28%.
При цьому, за словами Назаренко, серед блакитних фішок Полтавський ГЗК є єдиним емітентом, що показав зростання із початку року (26%). Проте в середу його папери знизилися на 3,7%, і можлива подальша корекція.
На думку експерта, на інвесторів може негативно вплинути такий сценарій, коли розробляти родовища ПГЗК буде не на своїх активах, а створюючи спільні підприємства, де його частка в участі буде щодо невеликої. "Адже інвестори очікували перетворення ПГЗКу в найбільшу світову компанію, і зворотний розвиток подій може негативно відбитися на вартості активів підприємства на ринках у межах підготовки його до ІРО", - вважає вона.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас