Яценюк анулює держзакупівлі, якщо депутати не захочуть усунути ТПУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк анулює держзакупівлі, якщо депутати не захочуть усунути ТПУ

221
Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк допускає можливість анулювання результатів голосування в першому читанні законопроекту про внесення змін у закон "Про закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти". Про це він заявив, виступаючи в парламенті.
Яценюк нагадав, що однією з умов розгляду законопроекту №1476 у другому читанні і голосування по ньому, була ліквідація Тендерної палати і міжвідомчої комісії з держзакупівель.
"Ми домовилися та пообіцяли на всю країну, що в будь-якому разі приберемо Тендерну палату і міжвідомчу комісію", - сказав він.
Спікер підкреслив, що якщо в законопроекті в другому читанню ці органи залишаються, він ініціює анулювання результатів попереднього голосування.
"Якщо в якій-небудь формі будуть залишатися палата і комісія, я поставлю на голосування анулювання результатів першого читання", - сказав він.
Яценюк повідомив, що протягом півтора місяця профільний комітет з економічної політики не міг розглянути цей законопроект, але зараз депутатам роздали порівняльні таблиці до нього.
На думку спікера, у депутатів є час ознайомитися з документацією до законопроекту й визначитися з голосуванням.
Нагадаємо, раніше фракція блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" закликала Яценюка анулювати результати голосування в першому читанні щодо законопроекту про внесення змін у закон "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти".
12 лютого Рада прийняла в першому читанні законопроект про держзакупівлі, що передбачає збільшення мінімального порога застосування процедур закупівель товарів і послуг з 20 тис. гривень до 80 тис. гривень, для робіт - з 50 тис. гривень до 300 тис. гривень
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас