Фіксація прибутку на товарних ринках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фіксація прибутку на товарних ринках

Фондовий ринок
146
У середу, після того, як напередодні Федеральний Резерв знизив ставку рефінансування на 0.75%, на фінансових ринках почалися сильні коливання.
У першу чергу варто відзначити сильні рухи на основних валютних парах. Курс EURUSD протягом вівторка та середи спочатку різко знизився майже на 1.5 фігури, потім протягом декількох годин відіграв втрачені позиції, і після цього знизився більш ніж на 200 пунктів. На даний момент курс європейської валюти стосовно долара стоїть більш ніж на 300 пунктів нижче історичного максимуму 1.5900, якого він досягав на початку цього тижня.
Різке зміцнення курсу долара проти основних валют змусило інвесторів тимчасово зафіксувати свої прибуткові позиції на покупку активів на товарних ринках.
У результаті цієї фіксації значно впали ціни на енергоносії, зернові та дорогоцінні метали. Приміром, вартість золота і срібла, після досягнення максимумів на цьому тижні, значно впала. Унція срібла стала дешевше майже на 30% і досягла 4-тижневого мінімуму на 17.65 дол. курс золота показав зниження майже на 12% за останні 4 дні, але варто відзначити, що в середу падіння курс стало найзначнішим за останні 289 років.
Все-таки інвестори не розглядають це зниження як довготермінову корекцію цін на ринку дорогоцінних металів, а на їх думку це лише тимчасова, хоча і досить активна, фіксація прибутку, що протриває не більше 1 - 2 тижнів.
Ціни на нафту, також як і інші активи на товарних ринках, втратили значну частину зароблених за останні 2 місяці позицій. З історичного максимуму на рівні 107.86 ціни на нафту марки Brent впали за останні 4 дні майже на 10%, у результаті чого курс досяг 2-тижневого мінімуму на 98.95. До того ж, тільки за останній торговельний день нафта втратила в ціні більш ніж 5 дол. за барель. У той же час не варто очікувати сильного зниження цін на нафту надалі у майбутньому, швидше за все ціни не зможуть упасти набагато нижче зони підтримки 98.30 - 96.96.
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас