Уряд не дасть відмити гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд не дасть відмити гроші

Казна та Політика
678
Прийнята спільна постанова Кабінету Міністрів і Національного банку України "Про затвердження плану заходів на 2008 рік із запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, і фінансуванню тероризму".
Прийняття постанови ініційоване Державним комітетом фінансового моніторингу України, як державним органом, що виконує функції національного підрозділу фінансової розвідки.
Постанова націлена на вдосконалювання законодавчої бази в сфері боротьби з відмиванням доходів, отриманих злочинним шляхом, яка б відповідала вищим міжнародним стандартам у цій сфері.
У той же час, основну увагу державних органів, які задіяні у виконанні Плану заходів, буде зосереджено на подоланні легалізації злочинних доходів шляхом виявлення фінансових операцій, пов'язаних з незаконним вивезенням коштів за кордон, конвертаційних центрів, операцій зі "сміттєвими" цінними паперами і незаконним придбанням земель.
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко під час розгляду зазначеної постанови підкреслила оптимізм ініціаторів постанови в розслідуванні кримінальних справ і доведення їх до суду, незалежно від кольорів політичних сил, до яких мають відношення ті чи інші фігуранти злочинних фінансових угод.
За словами Голови Держфінмоніторингу України Ігоря Черкаського, сьогодні затверджений план заходів - це своєрідна програма діяльності національної системи з протидії відмиванню доходів, отриманих злочинним шляхом, і фінансуванню тероризму на 2008 рік.
За матеріалами:
Izvestia.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас