Генпрокуратура заявила Томенкові, що отримала 10 га в Пущі Водиці не "як хабар" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура заявила Томенкові, що отримала 10 га в Пущі Водиці не "як хабар"

326
Прес-служба Генеральної прокуратури України поширила заяву у відповідь на обвинувачення народного депутата Миколи Томенка (БЮТ). Депутат стверджував, що Генпрокуратура одержала "фактично хабар" землею і квартирами від Київської влади
Наводимо текст заяви:
У своєму виступі на сесії Верховної Ради України 18 березня народний депутат України, Голова тимчасової слідчої комісії з питань розслідування обставин порушення Конституції та законів України, прийняття протиправних рішень посадовими особами Київської міської ради і його виконавчого органа Микола Томенко заявив, що "Сьогодні Генеральній прокуратурі фактично дається хабар, і ще один хабар дається квартирами... От ми маємо рішення. Виходить, працівникам Генеральної прокуратури - 10,7 гектарів у Пущі Водиці.".
Прес-служба Генеральної прокуратури України вповноважена заявити, що ця інформація не відповідає дійсності та вкотре інформує про наступне. Відповідно до статті 49 Закону України „Про прокуратуру” забезпечення житлом прокурорів і слідчих прокуратури покладено на місцеві органи влади, які в силу об'єктивних причин у цей час не здатні належним чином виконувати вимоги закону. Багато років підряд не здійснюється також і достатнє бюджетне фінансування на придбання житла для працівників органів прокуратури України. Про такий стан речей Генеральна прокуратура України щорічно інформує керівництво держави і Верховну Раду України.
Що стосується інформації щодо процесу виділення земельних ділянок, погоджень цих питань із відповідними державними контролюючими органами, угод, які укладалися із цього приводу, то вона не є таємницею і може бути отримана в Київраді і Київській міській державній адміністрації, які приймали відповідні рішення і здійснюють контроль за їх раціональним цільовим використанням. Народний депутат України також має можливість переконатися у відсутності порушень законності з боку Генеральної прокуратури України при вирішенні питання про виділення землі під забудову і детально ознайомитися з дійсним станом справ.
Сьогодні 105 оперативних працівників Генеральної прокуратури України не мають ніякого житла в м. Києві і перебувають на черзі для одержання службових квартир, ще 66 осіб очікують поліпшення житлових умов.
Генеральна прокуратура України, незважаючи ні на що, і надалі буде діяти в суворій відповідності із чинним законодавством і зробить все необхідне, щоб законність дотримувалася не тільки в столиці України, але й на території всієї держави.
Нагадаємо, що виступ Томенка звучав так: "От ми маємо рішення. Виходить, працівникам Генеральної прокуратури - 10,7 гектарів у Пущі Водиці. Я вам нагадаю, що я один з тих людей, хто в сесійній залі, тут, торкнувся питання про виділення землі в Пущі Водиці політикам, які були лояльні до Леоніда Кучми. Ми змусили тоді Київраду і мера Олександра Омельченка скасувати ці рішення, змусили тоді. Я був на засіданні Київради, і вони виправили свою помилку. Тепер виходить, що ми, коли була одна влада і ми говорили, що не було демократії, ми змогли це зробить. Сьогодні Генеральній прокуратурі фактично дається хабар, і ще один хабар дається квартирами, ми ці теж матеріали маємо, і ми апелюємо до Генеральної прокуратури. Очевидно, не в силах слідчої комісії акцентувати увагу на цьому. Але я просто звертаю вашу увагу на те, чому ми не маємо нічого від Генеральної прокуратури, тому що вони від київської влади одержали і землю, і квартири, і повагу, і пошану. Тому, мабуть, потрібно думати, як вийти із цієї ситуації, щоб судові справи були доведені до кінця".
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас