"Київстар" став у чергу за "Укртелекомом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київстар" став у чергу за "Укртелекомом"

560
Як стало відомо, Фонд держмайна створив спеціальну конкурсну комісію, на яку покладає відповідальність за розробку приватизаційної програми для ВАТ "Укртелеком" і подання її для затвердження в Кабмін. Компанія "Київстар" направила у ФДМ рекомендації із продажу оператора.
Комісія складається з дев'яти чоловік, представників різних відомств: дві людини - із ФДМ, по одному представнику з "Укртелекому", Мінтрансзв’язку, Мінекономіки, Мінфіну, Антимонопольного комітету, Держкомісії цінних паперів і фондового ринку, Держслужби спецзв'язку і захисту інформації. "Імена членів комісії не оголошують, щоб уникнути тиску на них з боку бізнес-структур", - пояснило "i" джерело у ФДМ.
Очевидно, комісія стане останньою ланкою в процесі підготовки "Укртелекому" до продажу. Багато чого буде залежати від її складу та окремих представників. Найбільш імовірним претендентом - членом комісії від Мінтрансзв’язку - виглядає заступник міністра з телекомунікаційних питань цього відомства Олег Проживальський, що недавно обійняв цю посаду, (колишній директор з корпоративного контролю та управління "МТС-Україна"). Щодо інших її членів поки немає ніякої інформації. У перерахованих вище структурах її поки не надають.
Від того, які умови приватизації "Укртелекому" розробить комісія, залежить участь або неучасть у конкурсі деяких великих інвесторів, які зайняли вичікувальну позицію. У їхньому числі СКМ Ріната Ахметова, норвезький холдинг Telenor і російська телекомунікаційна компанія "ВимпелKом".
Найбільш відкрито виявляє цікавість до приватизації поки тільки одна компанія - АФК "Система" через свою дочірню компанію МТС. Відомо, що остання вже відправила у ФДМ документ, у якому виклала своє бачення приватизації. Нагадаємо, наприкінці минулого місяця фонд запропонував потенційним покупцям взяти участь у розробці умов продажу контрольного пакета "Укртелекому".
Учора стало відомо, що компанія "Київстар" (лідер ринку зв'язку за доходом і кількістю клієнтів) також направила недавно у ФДМ лист із описом того, як повинна виглядати продаж монополіста фіксованого зв'язку. "У відповідь на звернення ФДМ до операторів мобільного зв'язку компанія "Київстар" підготувала та направила свої рекомендації відносно основних принципів приватизації ВАТ "Укртелеком", які зводяться до того, що при проведенні приватизації "Укртелекому" потрібно забезпечити насамперед не короткострокове наповнення бюджету, а гарантувати дотримання подальшого динамічного розвитку галузі, а також не допустити негативного впливу на ринок телекомунікацій і забезпечити баланс інтересів всіх учасників ринку", - роз'яснили загальну суть листа у компанії. Деталізувати свою пропозицію "Київстар" відмовився.
Участь "Київстару" у покупці "Укртелекому" сумнівна. Компанія повинна дістати згоду обох акціонерів - Telenor та Altimo, які вже не один рік конфліктують.
Тим часом котирування акцій ВАТ "Укртелеком" на ПФТС істотно впали в період з 14 по 17 березня (з 1,04 грн. до 0,98 грн. за штуку за фактом угоди). Це пов'язано, у першу чергу, із загальною негативною тенденцією фондового ринку останнім часом. Протягом декількох останніх днів акції оператора знову почали рости (до 1,01 грн. за штуку станом на вчорашній день).
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас