Євро знизився до долара до тижневого мінімуму на очікуваннях негативної статистики з єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро знизився до долара до тижневого мінімуму на очікуваннях негативної статистики з єврозони

723
Євро знизився до долара під час торгів у четвер до тижневого мінімуму на очікуваннях статистики щодо виробництва та послуг, які можуть свідчити про уповільнення економічного зростання в єврозоні, повідомило агентство Bloomberg.
На торгах 20 березня курс євро до долара опускався до $1,5568 - мінімальної позначки з 14 березня. До 8:38 мск він був на рівні $1,5592 проти $1,5626 на закриття торгів у Нью-Йорку в середу. Обсяг торгів в Азії може скласти в четвер близько 50% від звичайного через вихідний день у Японії, вважає аналітик Westpac Banking Роберт Ренні.
"Погіршення економічної ситуації в США вплине на єврозону, і ми очікуємо від Європейського центрального банку зниження ставок не пізніше третього кварталу, - заявив ING Groep Тім Кондон. - Зараз ринки налаштовані дуже песимістично відносно США і не настільки негативно - до євро, однак ця ситуація зміниться згодом".
За оцінками опитаних Bloomberg економістів, індекс промислового виробництва та послуг єврозони, що розраховує Royal Bank of Scotland, знизився в березні до 52,4 пункти з 52,8 пункту. Значення вище 50 означає зростання.
Члени ради Європейського центрального банку Ів Мерш і Гі Каден заявили в середу, що нестабільність на фінансових ринках, викликана падінням на американському ринку житла, позначається на економіці єврозони.
"Криза у фінансовому секторі США більш глибока і протриває, імовірно, довше, ніж передбачалося спочатку", - вважає Г.Каден. За словами І.Мерша, Європа навряд чи зможе уникнути наслідків цієї кризи.
Дотепер ЄЦБ утримувався від ослаблення монетарної політики через побоювання перед інфляцією. Однак, як показує торгівля ф'ючерсами, інвестори очікують цього року не менше одного зменшення базової ставки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас