ФДМУ просить АМКУ проаналізувати можливість монополізації ринків після приватизації стратегічних об'єктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМУ просить АМКУ проаналізувати можливість монополізації ринків після приватизації стратегічних об'єктів

Казна та Політика
168
Фонд державного майна просить Антимонопольний комітет надати висновки про можливу монополізацію ринків товарів у разі приватизації підприємств, що мають стратегічне значення для економіки й безпеки країни й включених до переліку підприємств, які повинні бути приватизовані або підготовлені до приватизації в 2008 році.
Про це Українським Новинам повідомила прес-служба ФДМУ.
"Фонд державного майна України звернувся з листом в Антимонопольний комітет України із проханням надати висновки про можливість монополізації відповідних ринків товарів у разі приватизації підприємств, які мають стратегічне значення", - сказано в повідомленні.
Голова ФДМУ Валентина Семенюк-Самсоненко підкреслила, що цей лист спрямований на виконання указу Президента № 200 від 6 березня, яким він увів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони від 15 лютого про забезпечення національних інтересів і національної безпеки в сфері приватизації.
У рішенні РНБО, нагадує Семенюк-Самсоненко, зазначено не допускати до затвердження приватизацію підприємств, які мають стратегічне значення для економіки й безпеки країни, якщо це приведе до монополізації цього ринку товарів.
"У списках на приватизацію досить об'єктів, які мають стратегічне значення для держави, у тому числі Одеський припортовий завод, "Укртелеком", підприємства енергетики, хімічної галузі й інші", - сказала Семенюк-Самсоненко.
Тобто, підсумовує голова ФДМУ, перш ніж продавати ці підприємства, потрібно одержати відповідь, чи не приведе це до монополізації.
"Висновок, якого ми чекаємо від Антимонопольного комітету, повинен стати визначальним фактором для подальшої приватизації цих об'єктів", - резюмувала голова фонду.
Як повідомляло агентство, 6 березня Ющенко ввів у дію рішення РНБО про забезпечення національних інтересів і нацбезпеки в сфері приватизації.
Зокрема, Президент доручив Кабінету Міністрів до 6 червня затвердити методику прогнозування наслідків приватизації підприємства-монополістів для економічної безпеки країни.
Він також заборонив уряду проводити приватизацію стратегічних підприємств до затвердження держпрограми приватизації, якщо наслідком цього буде монополізація відповідного ринку товарів, і доручив доробити проект держпрограми приватизації до 6 квітня.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас