Український виробник цукру йде на ІРО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український виробник цукру йде на ІРО

Фондовий ринок
334
Компанія виробник цукру - ЮВС планує продати шляхом приватного розміщення 20% акцій і виручити 25-30 млн дол.
Про рішення продати 20% акцій компанії, що володіє активами ЮВС, за 25-30 млн дол. під час private placement до кінця поточного року розповів співвласник ЮВС Микола Полілуй. Ще близько 10% акцій планується продати приблизно за 40 млн дол. під час IPO на Франкфуртській фондовій біржі до середини 2009 року.
За словами Полілуя, частина залучених під час private placement коштів буде спрямована на покупку нового обладнання для підвищення якості цукру, виробленого на Веренському заводі компанії. У такий спосіб ЮВС сподівається налагодити виробництво продукції, що могла б зацікавити великі міжнародні компанії.
"Як правило, вони укладають довгострокові контракти, що дозволяє не залежати від коливань цін", - пояснює голова правління Західної компанії Дакор Мирослав Поліо.
Крім того, компанія планує завершити будівництво заводу з виробництва комбікорму початковою потужністю 300 т на добу на майдачнику Веренського заводу. Протягом двох років потужність буде збільшена до 600 т на добу.
Голова Союзу птахівників України Олександр Бакуменко відзначає, що зараз такий завод є лише в однієї компанії Миронівського хлібопродукту.
ЮВС розраховує на інтерес інвесторів насамперед до свого цукрового бізнесу. Розміщення акцій компаній з виробництва цукру дотепер були вдалими: у серпні 2006 року фірма Астарта-Київ продала 20% акцій за $30,96 млн під час IPO на Варшавській фондовій біржі, у травні минулого року Західна компанія Дакор продала 20% акцій за 21 млн дол. під час private placement, а в липні Цукровий союз Укррос під час приватного розміщення залучив 42 млн дол.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас