Експерти: Ринки очікують рішення засідання ФРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Ринки очікують рішення засідання ФРС

Валюта
818
Світові фондові ринки, у тому числі й український, очікують ключової події вівторка (близько 20:00 київського часу) - засідання Федеральної резервної системи (ФРС) США щодо питання розміру базової ставки, що, на думку більшості учасників ринку, буде знижена на 1%.
Така думка міститься в прес-релізі компанії з управління активами (КУА) "ПІО ГЛОБАЛ Україна" (Київ) з посиланням на її аналітика Катерину Лепеничеву.
"Це може в короткостроковій перспективі дати позитивний імпульс, у довгостроковій - буде залежати від того, наскільки ефективними будуть заходи ФРС і центральних банків інших країн", - підкреслила аналітик.
На її думку, з першими ознаками складностей у фінансовій системі США і високою волатильністю світових ринків, значно підсилилася кореляція українського фондового ринку зі світовими майданчиками у зв'язку із приходом великих іноземних інвестиційних банків в Україну.
Крім того, Лепеничева вважає, що вітчизняному фондовому ринку явно не вистачає внутрішньої ліквідності, щоб устояти перед напором великих інвестиційних банків.
"Поки в Україні не з'явиться сильний внутрішній інвестор, рух ринку буде перебувати під тиском тренда на світових майданчиках, незважаючи на позитивні внутрішні новини і відсутність кризових симптомів в економіці країни. Крім того, обсяги торгів на сесії 17 березня, за результатами яких індекс втратив 4,69%, були занадто низькими (84,9 млн грн) для того, щоб констатувати фіксування прибутку інвесторами. Відповідно, можна зробити висновок, що українські інвестори зайняли вичікувальну позицію, а іноземні інвестори чекають ревальвації гривні та прояснення ситуації на ринках США і Європи", - вважає аналітик.
За її оцінкою, зараз на ринках Європи і США є трохи перебільшена паніка, що викликає різкі коливання ринків. Ці настрої частково передаються й учасникам українського фондового ринку.
Лепеничева прогнозує вихід вітчизняного ринку зі стану гіпнозу від споглядання руху світових ринків завдяки позитивним виробничим і фінансовим даним низки великих українських підприємств за перший квартал.
Доказом цього, на думку експерта, може слугувати поведінка акцій "Турбоатому" на торгах у понеділок, коли при загальному різкому падінні, акції машинобудівного гіганта йшли нагору на позитивних корпоративних новинах.
"Ми очікуємо зміни тренда на початку другого кварталу цього року", - говорить вона
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас