НБУ: Ревальвація гривні на даний момент буде неефективною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: Ревальвація гривні на даний момент буде неефективною

Валюта
1190
Ревальвація гривні відносно долара не буде ефективною і не дозволить досягти серйозних успіхів у боротьбі з інфляцією, однак негативно відіб'ється на стані платіжного балансу України, вважає директор дирекції банківського регулювання та нагляду Національного банку України (НБУ) Олександр Киреєв.
"Ревальвація навряд чи буде ефективною при дефіциті платіжного балансу. Через квартал ми можемо одержати ще більші проблеми... Гойдалка піде в інший бік і де зупиниться - не зрозуміло", - сказав він журналістам у Києві у вівторок.
Нацбанк України втримує стабільний офіційний курс гривні до долара на рівні 5,05 грн/$1 з весни 2005 року, незважаючи на значне падіння долара до інших основних світових валют, особливо останнім часом. Кілька експертів вважають, що прив'язка курсу гривні до долара, що падає, веде до імпорту інфляції в Україну.
У той же час, незважаючи на наявність такої прив'язки, торговельне сальдо України в останні роки стрімко погіршувалося і компенсувалося припливом, що збільшився, іноземних інвестицій і зовнішніх запозичень.
Основні принципи грошово-кредитної політики України допускають зміну курсу в 2008 році в межах 4,95-5,25 грн/$1.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас