Долар падає п'яту сесію підряд на очікуванні скорочення базової ставки в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар падає п'яту сесію підряд на очікуванні скорочення базової ставки в США

Валюта
579
Долар у вівторок падає до євро та ієни - уже п'яту сесію підряд - на очікуваннях скорочення базової ставки Федеральною резервною системою США, повідомило агентство Bloomberg.
Під час торгів у понеділок курс долара до євро опускався до рекордно низької позначки $1,5903 і падав до 95,76 ієни - найнижчої позначки з 15 квітня 1995 року - після того, як було оголошено про покупку інвестбанку Bear Stearns банком JPMorgan за $240 млн.
До 8:27 МСК у вівторок курс долара до євро опустився до $1,5771 з $1,5730 на закриття ринків у понеділок у Нью-Йорку. Американська валюта подешевшала до 97,16 ієни з 97,33.
"Фінансова нестабільність продовжиться, і це буде давити на долар і підштовхувати ієну нагору", - говорить менеджер Mitsubishi UJ Asset Management Дзюніа Ота. На його думку, долар може знизитися до 90 ієн протягом декількох тижнів.
Міністр фінансів Японії Фукусіро Нукага заявив у вівторок про свою занепокоєність надмірними коливаннями на валютному ринку. Прем'єр-міністр Японії Ясуо Фукуда закликав чиновників, відповідальних за валютну політику, обговорити із закордонними партнерами проблему падіння долара, повідомило агентство Kyodo News.
У вівторок Lehman Brothers, як очікується, може опублікувати найслабші квартальні результати з 2003 року. У понеділок акції компанії впали на 19%.
Як показує торгівля ф'ючерсами на базову ставку, імовірність її скорочення на 1 процентний пункт на засіданні ФРС 18 березня становить 78%. Шанси на зниження на 1,25 процентного пункту оцінюються в 22%.
Крім того, на долар можуть вплинути дані про число новобудов у США. За оцінкою опитаних Bloomberg економістів, цей показник упав у лютому до 995 тис. у річному вирахуванні - найнижчого рівня з 1991 року.
"Ніщо не вказує на те, що долар досяг дна, - вважає аналітик JPMorgan Chase & Co. Тору Сасакі. - Негативним фактором є збільшення обсягу списань активів. Слабка економічна статистика може ще більше продавити долар".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас