АМКУ порушило справу проти 5 компаній за фактом призупинення продажу нафтопродуктів з АЗС у Дніпропетровській області за готівку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ порушило справу проти 5 компаній за фактом призупинення продажу нафтопродуктів з АЗС у Дніпропетровській області за готівку

Енергетика
206
Антимонопольний комітет порушив справу проти 5 компаній за фактом призупинення реалізації світлих нафтопродуктів із власних автозаправних станцій у Дніпропетровській області за готівку.
Про це сказано в повідомленні прес-служби АМКУ.
"Триває перевірка обґрунтованості припинення "Укрнафтою" роздрібної реалізації нафтопродуктів й у Дніпропетровській області, де вже порушена відповідна справа", - сказано в повідомленні.
Комітет зазначає, що постійно контролює ринок нафтопродуктів, як один з найбільш соціально значимих.
Тепер АМКУ проводить збір даних від таких операторів ринку, як "Укртатнафта" (Кременчук, Полтавська область), "Линик" (Лисичаський нафтопереробний завод, Луганська область), "Лукойл-Україна", а також від Державної митної служби.
Протягом січня-березня року органи АМКУ завершили 7 справ про порушення конкуренції на цьому ринку й притягли до відповідальності 12 підприємств у Вінницькій, Донецькій, Кіровоградській і Луганській областях.
Зараз проводяться розслідування ще 18 справ, у яких фігурують 40 компаній, які працюють у Києві, Криму, Волинській, Донецькій, Житомирській, Кіровоградській, Рівненській, Сумській, Херсонській, Хмельницькій областях.
Про всі ці й інші заходи комітет інформуємо Кабінет Міністрів.
Як повідомляло агентство, компанія "Авіаз" з 13 березня тимчасово призупинила продаж бензину для того, щоб переглянути ціни на паливо.
14 березня продаж бензину була відновлена.
За даними компанії , автозаправні станції, що працюють під логотипами "Авіаз", "Авіаз плюс", "Авіаз сервіс", "Балу", "Юкон", "Юкон сервіс", Rubix займають близько 60% ринку Дніпропетровської області.
Усього по Україні працює 1086 заправлень компанії "Авіаз".
Товариство з обмеженою відповідальністю "Авіаз" контролюються компаніями, дружніми Приватбанку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас