Яценюк: ВР 18 березня першим розгляне законопроект про Кабмін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк: ВР 18 березня першим розгляне законопроект про Кабмін

135
Першим питанням порядку денного засідання Верховної Ради 18 березня буде розгляд законопроекту про Кабінет Міністрів.
Про це повідомив голова Верховної Ради Арсеній Яценюк після засідання погоджувальної ради.
Після цього питання, за його словами, парламентарії повинні заслухати звіт Тимчасової слідчої комісії ВР з питань розслідування діяльності керівництва Київської міської державної адміністрації.
Відразу після цього депутати перейдуть до розгляду акту ВР про дострокове припинення повноважень київського міського голови і його переобрання, якщо для цього будуть підстави, зазначив спікер.
В цілому, Яценюк позитивно оцінив сьогоднішнє засідання погоджувальної ради, підкресливши, що воно було ефективним. "Депутати України - зговірливі. Таке враження, що тиша перед бурею", - сказав він.
Раніше сьогодні Яценюк запропонував внести постанову про дострокові вибори в Києві до порядку денного Верховної Ради 18 березня. Він також зазначив, що постанову може бути розглянуто у вівторок, якщо до того часу вона пройде всі необхідні комітети.
До того ж спікер повідомив, 18 березня парламентарії планують розглянути 12 законопроектів, передбачених додатком до коаліційної угоди. Він зазначив, що шостим пунктом серед вказаних законопроектів є саме законопроект про дострокові вибори мера Києва.
В той же час голова ВР підкреслив, що з відповідних питань у будь-якому випадку голосування не відбуватиметься в пакеті. "Пакетного голосування з коаліційних законопроектів не буде", - сказав Яценюк. За його словами, розглядатимуться всі законопроекти виключно за процедурою, передбаченою регламентом, а отже кожен документ розглядатиметься окремо.
Зазначимо, сьогодні глава Секретаріату президента України Віктор Балога заявив, що оголошені наміри БЮТ досягнути невідкладного ухвалення ВР рішення про звільнення з посади київського міського голови Леоніда Черновецького, матимуть надзвичайно серйозні наслідки для ходу політичної ситуації в країні.
Балога зазначив, що питання влади в Києві потрібно вирішувати виключно в юридичній площині, а не за політичними інтересами. "Поки не оприлюднять висновки за підсумками перевірки, досить дивно чути звинувачення від урядовців про досконалі злочини, зловживання і корупцію в Київраді. Такі вердикти може виносити тільки суд, але ніяк не політики або міністри", - заявив Балога.
У свою чергу, нардеп від НУ-НС Анатолій Матвієнко сьогодні заявив, що депутати від НУ-НС не підтримають завтра ініціативу від БЮТ щодо ухвали про дострокові вибори в Києві. На його думку, "це абсурдна постанова. Є три способи, як можна вирішувати це питання.
Перший - це ініціатива двох третин депутатського корпусу, другий - шляхом місцевого референдуму, і третій - через суд", - сказав Матвієнко.
Нагадаємо, напередодні прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила про те, що парламентська фракція БЮТ не буде присутня на засіданні Верховної Ради 18 березня, якщо постанова про дострокові вибори мера Києва не стоятиме першим питанням на порядку денному.
12 березня ц.р. Кабмін ухвалив рішення про усунення Черновецького з посади голови КМДА. Уряд звернувся до Верховної Ради ухвалити рішення про негайне проведення дострокових виборів мера Києва.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас