Міністр економіки допускає, що стримування інфляції зупинить і виробництво — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр економіки допускає, що стримування інфляції зупинить і виробництво

Казна та Політика
308
Міністр економіки Богдан Данилишин допускає зниження виробничої активності внаслідок жорстких антиінфляційних заходів, що вживаються урядом і НБУ. Про це говориться в повідомленні Мінекономіки з посиланням на заяву Данилишина.
"Нівелювання інфляції витрат можливе лише шляхом підвищення ефективності виробництва, що вимагає адекватних інвестицій і часу. У короткостроковому періоді використання жорстких монетарних методів заради зменшення інфляційного тиску приведе лише до загасання виробничої активності", - сказав Данилишин.
Він також додав, що істотним фактором прискорення збільшення цін є високі інфляційні очікування, які підігріваються заявами політичних опонентів.
За словами міністра, уряд буде протидіяти збільшенню цін, зокрема, шляхом стримування їхнього необґрунтованого зростання на окремі товари та послуги.
Уряд і Нацбанк будуть також здійснювати комплекс заходів монетарного і фіскального характеру, спрямованих на попередження надлишкового збільшення попиту.
У повідомленні також сказано, що зазначених цілей планується досягти шляхом утримання дефіциту бюджету на рівні 1,2-1,5% від ВВП, а бюджетних витрат - не вище 26,1% до ВВП.
Як повідомлялося, колишній перший віце-прем'єр, екс-міністр фінансів, голова комітету Верховної Ради з питань фінансів і банківської діяльності Микола Азаров вважає причиною зростання інфляції в січні-лютому надмірні обсяги соціальних виплат
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас