Митниця хоче збирати півмільярда гривень на день — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митниця хоче збирати півмільярда гривень на день

201
Найближчим часом українські митники планують вийти на показник митних зборів у сумі 500 мільйонів гривень на день. Таку цифру озвучив голова Державної митної служби України Валерій Хорошковський.
"На даному етапі для митної служби України буде правильним збирати 100 млн. дол. на день, це приблизно 500 мільйонів гривень, - заявив він. - Сьогодні ми збираємо в середньому 350 мільйонів гривень, тому ставимо перед собою завдання вийти на цифру 500 мільйонів гривень у найближчі місяці".
На думку голови ДМСУ, уже в другій половині року митні збори значно збільшаться. "До осені, я думаю, митниця зможе збирати для бюджету по 10 мільярдів гривень на місяць", - вважає він.
Крім того, за словами Валерія Хорошковського, збільшення надходжень у бюджет пов'язано не тільки з лінійним збільшенням імпорту в Україну.
"Є низка базових показників, які свідчать, що в митниці відбулася якісна зміна платежів, а не кількісна, - заявив голова ДМСУ. - І ця якість визначається, насамперед, розміром відсотків, сплачених з кожної гривні товару, що поступає. Якщо раніше платилося 16 копійок, то зараз - 27 копійок".
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас