Медведєв викреслив інтернет-провайдерів зі списку стратегічних галузей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв викреслив інтернет-провайдерів зі списку стратегічних галузей

230
Поправки до законопроекту про доступ іноземців до стратегічних підприємств будуть скоректовані. На вимогу Дмитра Медведєва, перед другим читанням законопроекту депутати виключать із тексту документа положення, відповідно до якого в список стратегічних галузей потрапили інтернет-провайдери.
Раніше російські ЗМІ повідомляли, що рішення розширити список стратегічних галузей видавничим і поліграфічним бізнесом (за умови домінування на ринку) і інтернет-провайдерами було прийнято після наради в керівника адміністрації президента Сергія Собяніна.
Газета пише, що норма законопроекту про інтернет-провайдерів викликала несхвалення в новобраного президента Росії Дмитра Медведєва. Крім того, проти поправок у законопроект заперечувало Мінзв'язку.
Відповідно до законопроекту, іноземна компанія, що побажала придбати більше половини акцій підприємства, що належить до стратегічної галузі, повинна буде звернутися за дозволом на угоду в "уповноважений орган", а остаточне рішення через 3-6 місяців прийме комісія на чолі із прем'єр-міністром Росії. Якщо в компанії-інвесторі є частка іноземної держави, погоджувати прийдеться покупку більше 25 відсотків акцій. На вже зроблені угоди закон не пошириться.
Домінуючою визнається компанія, що контролює більше 50 відсотків ринку певного товару. Втім, для окремих випадків антимонопольна служба може робити винятки, так само як і визнати домінуючою компанію із часткою від 35 до 50 відсотків.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас