Янукович хоче тримати газове питання під контролем Ради — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович хоче тримати газове питання під контролем Ради

96
Партія регіонів наполягає на проведенні парламентських слухань щодо енергетичної безпеки та створенні парламентської комісії для контролю над цим процесом, заявив лідер партії Віктор Янукович.
"Насамперед, повинні бути парламентські слухання з енергетичної безпеки, і далі повинна бути створена парламентська комісія, що буде контролювати цей процес", - переконаний Янукович.
"Не може вся країна залежати від якоїсь незрозумілої гри. Чому прем'єр і президент мають різні погляди, різні позиції, і вони негативно впливають на результат?", - запитав Янукович, відзначивши, що результатом є зростання ціни на газ уже цього року.
"А на наступний рік нас очікує європейська ціна. Хоча торік ми домовилися, що не менше ніж 3-4 роки буде адаптаційний період для України. Ми передбачали, що поступово будемо збільшувати ціну, а за цей час впроваджувати енергозберігаючі технології", - нагадав він.
Коментуючи домовленості, відповідно до яких "Газпром" одержить 10% українського газового ринку, Янукович сказав: "Мені важко відповісти, яку ціну платить Росія за те, що ми віддалили 10% споживчого ринку України прямо "Газпрому".
Янукович пропонує також розглянути в парламенті план приватизації. Він відзначив, що уряд має намір продати підприємства, які є "національним багатством", заради соціального популізму.
"Ми добре розуміємо, що така політика спрямована на президентські вибори, на одержання тимчасового результату, не на ефективність, а на ефектність, а це різні речі", - підкреслив Янукович.
За його словами, у цьому питанні в Партії регіонів і президента збіглася точка зору.
"Це не тільки точка зору Ющенка і Януковича, це точка зору професіоналів, експертів, як українських, так і міжнародних", - додав Янукович.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас