Курс долара різко впав відносно євро і японської ієни після зниження ФРС США ставки по первинних кредитах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс долара різко впав відносно євро і японської ієни після зниження ФРС США ставки по первинних кредитах

Валюта
2153
Курс американського долара відносно євро і японської ієни різко впав після екстрених дій Федеральної резервної системи (ФРС) США щодо боротьби із кризою ліквідності у фінансовій системі. Євро подорожчав до долара майже на 1%, "пробивши" рекордний рівень 1,58 дол./євро. Японська ієна зміцнилася до американської валюти відразу на 2% - станом на 02:50 на торгах за один долар давали 96,56 ієни. Останній раз ієна коштувала настільки дорого щодо долара 12 років тому, передає Reuters. Дії ФРС США стали сигналом серйозних проблем в американській фінансовій системі.
Ще одним сигналом економічного спаду в США стали новини про те, що американський банк JPMorgan Chase & Co. практично за безцінь купує інвесткомпанію Bear Stearns, що зіткнулася з гострим дефіцитом ліквідності. JP Morgan заплатить за одну акцію Bear Stearns усього 2 дол., що в 15 разів менше від курсової вартості паперів Bear Stearns.
Новини зі США істотно відбилися і на вартості золота. Спотові ціни на золото досягли рекордного рівня 1,0214 тис. дол. за унцію, ціни на ф'ючерси золота на електронних торгах у США виросли до рекордної позначки 1,0238 тис. дол. за унцію. На тлі проблем американської економіки і непевності в доларі інвестори поспішили перевести активи в дорогоцінні метали.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас