Митниця хоче збирати півмільярда гривень на день — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митниця хоче збирати півмільярда гривень на день

Казна та Політика
160
Найближчим часом українські митники планують вийти на показник митних зборів в сумі 500 мільйонів гривень на день. Таку цифру озвучив в інтерв’ю "ДТ" глава Державної митної служби України Валерій Хорошковський.
"На даному етапі для митної служби України буде правильно збирати 100 млн. дол. на день, це приблизно 500 млн. грн, - заявив він. - Сьогодні ми збираємо в середньому 350 млн. грн., тому ставимо перед собою завдання вийти на цифру 500 млн. грн. у найближчі місяці".
На думку глави ДМСУ, вже в другій половині поточного року митні збори значно зростуть. "До осені, гадаю, митниця зможе збирати для бюджету по 10 млрд. грн. на місяць", - вважає він.
Крім того, за словами Валерія Хорошковського, збільшення надходжень до бюджету пов’язане не лише з лінійним збільшенням імпорту до України.
"Є низка базових показників, які свідчать, що в митниці відбулася якісна зміна платежів, а не кількісна, - заявив голова ДМСУ. - І ця якість визначається насамперед розміром відсотків, сплачених із кожної гривні товару, що надходить. Якщо раніше платили 16 копійок, то нині - 27 копійок".
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас