Вінський буде їздити на своєму авто, щоб його не провокували — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вінський буде їздити на своєму авто, щоб його не провокували

Казна та Політика
215
Міністр транспорту та зв'язку Йосип Вінський, щоб уникнути спекуляцій щодо використання ним службового автомобіля Mercedes Benz S500L 4 Matic вирішив відмовитись від службового транспорту і буде відтепер користуватися власним.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі Міністерства транспорту та зв'язку.
Коментуючи публікацію в Інтернет-виданні "Українська правда" із приводу використання службового автомобіля міністром транспорту, прес-служба повідомляє, що Мінтрансзв’язку не має власного парку легкових автомобілів, а тому орендує їх у суб'єктів господарювання.
Як відзначають у прес-службі, відповідно до постанови Кабінету Міністрів №314, центральний апарат Міністерства транспорту та зв'язку може мати у своєму розпорядженні 17 легкових автомобілів, у той же час апарат Мінтрансзв’язку орендує всього 8 автомобілів.
Автомобіль Mercedes Benz S500L 4 Matic та інші 7 автомобілів були взяті в оренду в Державного підприємства "Служба міжнародних автомобільних перевезень" (ДП “СМАП”) на підставі п.5 ст. 2 Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" (договір оренди №03 від 28 січня 2008 року)”, підкреслюється в повідомленні.
За даними прес-служби, відповідно до роз'яснень тендерного комітету Мінтрансзв’язку, на період проведення процедури закупівлі послуг оренди автомобіля відповідно до п.5 ст.2 законом про держзакупівлі, “у випадку, якщо предметом закупівлі є ... транспортні послуги... замовник на період проведення процедури закупівлі має право для поточних потреб здійснити закупівлю необхідного предмета закупівлі без застосування процедур закупівлі, передбачених цим Законом, на суму коштів, що не перевищує 10 відсотків загальної очікуваної вартості предмета закупівлі”.
Таким чином, “всі процедури оренди службових автомобілів Міністерства транспорту та зв'язку були дотримані”, - сказала заступник міністра транспорту та зв'язку України - голова тендерного комітету Мінтрансзв’язку Катерина Фоменко.
Разом з тим Вінський дав доручення ще раз провести перевірку документів оренди автомобілів.
Я розумію, що це провокація політичних опонентів, ціль яких - заблокувати роботу міністерства, що веде жорстку боротьбу зі зловживаннями та корупцією, - підкреслив Вінський.
Як повідомлялося, "УП" оприлюднила інформацію про закупівлю підзвітною Мінтрансу держкомпанією "Служба міжнародних автомобільних перевезень" розкішного автомобіля Mercedes Benz S500L 4Matic. Їздив у цьому автомобілі сам міністр транспорту Вінський. Такий автомобіль коштує в базовій комплектації від 250 тис. дол
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас