Експерти: "Списувати з рахунків" долар поки зарано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: "Списувати з рахунків" долар поки зарано

Валюта
838
Падіння курсу американського долара викличе серйозне побоювання, однак про втрату доларом статусу світової валюти говорити передчасно. Таку думку висловив журналістам провідний аналітик інформаційно-аналітичного центру «Форекс Клуб» Олексій Палій.
Зокрема, за словами експерта, певні заходи щодо порятунку американської валюти вже приймаються. Так, у вівторок, 11 березня, Федеральна резервна система (ФРС) США оголосила про намір надати фінансовим установам кредит у вигляді казначейських зобов'язань на суму $200 млрд під заставу цінних паперів, у тому числі знецінених іпотечними кредитами, серйозно потерпілих у своїй вартості через дефолти позичальників.
Внаслідок кредитної кризи банки списали активи на суму $188 млрд. ФРС надасть облігації так званим «первинним дилерам», які прямо ведуть операції з американськими ЦБ. Вони зможуть видавати облігації в кредит іншим компаніям в обмін на гроші, що допоможе їм зміцнити свій баланс. «Ці заходи, можливо, знизять потребу в істотному скороченні базової процентної ставки», - відзначив Палій.
Експерт також підкреслив, що найбільш перспективними з погляду нагромадження найближчим часом будуть швейцарський франк та американський долар. Нагадаємо, раніше керівники резервних банків США заявили, що Федеральна резервна система США має намір дотримуватися обраного курсу на зниження ставки рефінансування, однак змінить грошово-кредитну політику, як тільки стабілізується ситуація на фінансових ринках.
За матеріалами:
Glavred.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас